Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

За първи път левите партии в Севлиево отиват на избори обединени. Местната коалиция „БСП за България“, в която влизат БСП, Движение 21, АБВ и Партия на зелените, е знак за ново начало, с което ще дойде промяна за Севлиево, обобщи лидерът на БСП в Севлиево Петинка Михайлова снощи, когато в препълнената зала на хотел „Севлиево плаза“ коалицията откри своята предизборна кампания.

Обединението на левите сили в общината се случва за първи път, а това е „за доброто на севлиевци“, подчерта Михайлова. Тя припомни, че в последния управленски мандат БСП като опозиция е била категорично против ликвидирането на общинското дружество ВиК „Бяла“, приватизацията на „Севлиевогаз“ и разпродажбата на общинска собственост, но „тъй като ГЕРБ и ДПС имаха нужното им мнозинство, невинаги можехме да отстоим нашите каузи. Затова за левицата и левите обеденени е важно да получим по-голяма подкрепа, за да можем да отстояваме справедлива политика в полза на гражданите“, подчерта Петинка Михайлова, която е водач на листата на „Коалиция за България“ за общински съветници.

За ново обединено начало говори и независимият кандидат за кмет Богомил Петков, който получи подкрепата на „Коалиция БСП за България“. Снощи той се изправи пред членове и симпатизанти на коалицията, като им каза: „Промяната не съм само аз, а всички вие. Защото промяната дойде от обединението на цялото ляво пространство в Севлиево. Дойде и от решението БСП да припознае за свой кандидат кмет независима кандидатура и така пренебрегна тясно партийните интереси. Имам честта и отговорността да бъда следващия кмет на Севлиево“, каза Петков, приветстван сърдечно от всички в залата.

Приоритетите на „Коалиция БСП за България“ за следващия мандат са: повече грижи за семействата и децата, сигурност за хората, едни и същи условия на живот за жителите в града и селата.

„Имах щастието да работя с кметовете Йовко Йовков и Йордан Стойков, с които направихме много за Севлиево“, сподели Ценка Йонкова, която има сериозен опит в местното управление. „Време е за промяна. Аз съм член на БСП и за мен справедливостта във всичките й измерения е водещ мотив, принцип и убеждение“, декларира Йонкова. И припомни, че от три години настоява при всяко гласуване на бюджета да се заложат средства за ремонт на двора на най-голямото общинско училище СУ “Васил Левски“. „Не се приема, защото колегите от ГЕРБ гласуват под строй. Затова ни е необходимо достатъчно мнозинство в бъдещия Общински съвет, за да се чува гласа ни“.

С опит в работата на Общинския съвет са също Ценка Кокорска (два мандата общински съветник), която е в листата „защото искам по-честно и прозрачно управление на тази община“ и защото „на сегашните управници им липсва сърцатост“; Мария Цонкова (съветник в два предишни управленски мандата), която определи листата на коалицията като „най-добрата от всички, а кандидатът ни за кмет - най-качественият“; Емилиян Маринов (кандидат за втори мандат), който декларира: „знам какво искам и как да го постигна. Имам принципи и ги отстоявам“.

До новите лица се нарежда Станимир Стойчев, който повече от 15 г. работи със семейството си в селското стопанство. „Вярвам, че мога да допринеса за промяната в общината, но за промяна са необходими нови идеи и хора, от които да дойдат и които след това ще работят за тях“.  Инж. Иван Драганов е роден през 1985 г. и един от най-младите в листата на „Коалиция БСП за България“, без опит в обществената сфера, но „разчитам на по-опитните за едно по-прозрачно и успешно управление в общината“. От младите и без опит е и Младен Лазаров, на който не липсва амбицията да бъде полезен в следващия Общински съвет на Севлиево.

Трима учители ще отстояват принципи и политики в образованието - Павлина Енева (общински съветник в мандат 1991-1995 г.), Соня Гъркова и Пламен Христов. Общото между тях е желанието младите хора да се чувстват уверени, когато избират Севлиево за своето бъдеще.        

На двама лекари ще разчитат в „Коалиция БСП за България“ за отстояването на каузи и идеи, но и за конкретни решения за по-добро общинско здравеопазване. Д-р Илияна Николова е една от принудените да напусне МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. „Да, ремонтираните отделения са важни, но преди всичко са важни лекарите, защото пациентите вървят след лекаря, а пациентите от Севлиево вървят към другите градове, след като бе направено всичко възможно местните специалисти да бъдат обидени и изгонени“. В два от мандатите си като общински съветник д-р Огнян Пешков е бил в опозиция. „Видях голямата разлика и как колкото да имаме добри идеи, е трудно да се справим с едно безмълвно мнозинство, каквото имахме през последните два мандата“.  Неговите приоритети за следващия мандат са: безплатни детски градини, борба с демографската криза чрез финансово подпомагане на семейства с повече от едно дете, оздравяване на общинската болница, „която въпреки многото средства, наляти в нея, е в лошо състояние - не толкова материално, колкото кадрово“. Затова той ще предложи стипендии за студенти по медицина – лекари и медицински специалисти. Ще работи още за прозрачни обществени поръчки, стопиране разпродажбата на общинска собственост, подмяна на източния водопровод и делегиране на бюджети на всяко кметство, защото „кметовете по селата са с вързани ръце, за една метла се молят на градския кмет, а селата ни всички виждаме колко са изостанали“. Сред иновативните идеи на д-р Пешков е изграждане на общински плувен комплекс.  

Преди двайсет години Мария Димитрова е избрана за първи път за общински съветник. Зад гърба си има два мандата. „Много бих искала след четири години в селата ни да бъде светло, чисто и хората да са спокойни. Това е личната ми кауза и ще подкрепя всяка инициатива за стимулиране на учители за по-качествено образование. Държа особено на подкрепата за талантливите севлиевци и ще работя, за да може Общината да им протяга ръка и създава инициативи, за да ги подкрепя“.

 

Петинка Михайлова е два мандата председател на общинския съвет на БСП, с което заяви, че се гордее. „Ще помагам, ще работя и ще отстоявам приоритите на нашата коалиция, приоритетите пред Севлиево. „За мен най-важно е човек да е добър. Тогава може да работи за хората“. За листата, на която е водач, Петинка Михайлова каза: „Изградена е от професионалисти и добри хора“.

Листата за общински съветници на "Коалиция БСП за България" е с номер 72 в интегралната бюлетина. 

текст: "Севлиево онлайн", съгласно договор

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

 

 

 

 

 

Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Кметът назначи новите кметските наместници, сред тях има и стари
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
ГЕРБ и ДПС са на път да превземат Общинския съвет
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика