Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2019

За първи път левите партии в Севлиево отиват на избори обединени. Местната коалиция „БСП за България“, в която влизат БСП, Движение 21, АБВ и Партия на зелените, е знак за ново начало, с което ще дойде промяна за Севлиево, обобщи лидерът на БСП в Севлиево Петинка Михайлова снощи, когато в препълнената зала на хотел „Севлиево плаза“ коалицията откри своята предизборна кампания.

Обединението на левите сили в общината се случва за първи път, а това е „за доброто на севлиевци“, подчерта Михайлова. Тя припомни, че в последния управленски мандат БСП като опозиция е била категорично против ликвидирането на общинското дружество ВиК „Бяла“, приватизацията на „Севлиевогаз“ и разпродажбата на общинска собственост, но „тъй като ГЕРБ и ДПС имаха нужното им мнозинство, невинаги можехме да отстоим нашите каузи. Затова за левицата и левите обеденени е важно да получим по-голяма подкрепа, за да можем да отстояваме справедлива политика в полза на гражданите“, подчерта Петинка Михайлова, която е водач на листата на „Коалиция за България“ за общински съветници.

За ново обединено начало говори и независимият кандидат за кмет Богомил Петков, който получи подкрепата на „Коалиция БСП за България“. Снощи той се изправи пред членове и симпатизанти на коалицията, като им каза: „Промяната не съм само аз, а всички вие. Защото промяната дойде от обединението на цялото ляво пространство в Севлиево. Дойде и от решението БСП да припознае за свой кандидат кмет независима кандидатура и така пренебрегна тясно партийните интереси. Имам честта и отговорността да бъда следващия кмет на Севлиево“, каза Петков, приветстван сърдечно от всички в залата.

Приоритетите на „Коалиция БСП за България“ за следващия мандат са: повече грижи за семействата и децата, сигурност за хората, едни и същи условия на живот за жителите в града и селата.

„Имах щастието да работя с кметовете Йовко Йовков и Йордан Стойков, с които направихме много за Севлиево“, сподели Ценка Йонкова, която има сериозен опит в местното управление. „Време е за промяна. Аз съм член на БСП и за мен справедливостта във всичките й измерения е водещ мотив, принцип и убеждение“, декларира Йонкова. И припомни, че от три години настоява при всяко гласуване на бюджета да се заложат средства за ремонт на двора на най-голямото общинско училище СУ “Васил Левски“. „Не се приема, защото колегите от ГЕРБ гласуват под строй. Затова ни е необходимо достатъчно мнозинство в бъдещия Общински съвет, за да се чува гласа ни“.

С опит в работата на Общинския съвет са също Ценка Кокорска (два мандата общински съветник), която е в листата „защото искам по-честно и прозрачно управление на тази община“ и защото „на сегашните управници им липсва сърцатост“; Мария Цонкова (съветник в два предишни управленски мандата), която определи листата на коалицията като „най-добрата от всички, а кандидатът ни за кмет - най-качественият“; Емилиян Маринов (кандидат за втори мандат), който декларира: „знам какво искам и как да го постигна. Имам принципи и ги отстоявам“.

До новите лица се нарежда Станимир Стойчев, който повече от 15 г. работи със семейството си в селското стопанство. „Вярвам, че мога да допринеса за промяната в общината, но за промяна са необходими нови идеи и хора, от които да дойдат и които след това ще работят за тях“.  Инж. Иван Драганов е роден през 1985 г. и един от най-младите в листата на „Коалиция БСП за България“, без опит в обществената сфера, но „разчитам на по-опитните за едно по-прозрачно и успешно управление в общината“. От младите и без опит е и Младен Лазаров, на който не липсва амбицията да бъде полезен в следващия Общински съвет на Севлиево.

Трима учители ще отстояват принципи и политики в образованието - Павлина Енева (общински съветник в мандат 1991-1995 г.), Соня Гъркова и Пламен Христов. Общото между тях е желанието младите хора да се чувстват уверени, когато избират Севлиево за своето бъдеще.        

На двама лекари ще разчитат в „Коалиция БСП за България“ за отстояването на каузи и идеи, но и за конкретни решения за по-добро общинско здравеопазване. Д-р Илияна Николова е една от принудените да напусне МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. „Да, ремонтираните отделения са важни, но преди всичко са важни лекарите, защото пациентите вървят след лекаря, а пациентите от Севлиево вървят към другите градове, след като бе направено всичко възможно местните специалисти да бъдат обидени и изгонени“. В два от мандатите си като общински съветник д-р Огнян Пешков е бил в опозиция. „Видях голямата разлика и как колкото да имаме добри идеи, е трудно да се справим с едно безмълвно мнозинство, каквото имахме през последните два мандата“.  Неговите приоритети за следващия мандат са: безплатни детски градини, борба с демографската криза чрез финансово подпомагане на семейства с повече от едно дете, оздравяване на общинската болница, „която въпреки многото средства, наляти в нея, е в лошо състояние - не толкова материално, колкото кадрово“. Затова той ще предложи стипендии за студенти по медицина – лекари и медицински специалисти. Ще работи още за прозрачни обществени поръчки, стопиране разпродажбата на общинска собственост, подмяна на източния водопровод и делегиране на бюджети на всяко кметство, защото „кметовете по селата са с вързани ръце, за една метла се молят на градския кмет, а селата ни всички виждаме колко са изостанали“. Сред иновативните идеи на д-р Пешков е изграждане на общински плувен комплекс.  

Преди двайсет години Мария Димитрова е избрана за първи път за общински съветник. Зад гърба си има два мандата. „Много бих искала след четири години в селата ни да бъде светло, чисто и хората да са спокойни. Това е личната ми кауза и ще подкрепя всяка инициатива за стимулиране на учители за по-качествено образование. Държа особено на подкрепата за талантливите севлиевци и ще работя, за да може Общината да им протяга ръка и създава инициативи, за да ги подкрепя“.

 

Петинка Михайлова е два мандата председател на общинския съвет на БСП, с което заяви, че се гордее. „Ще помагам, ще работя и ще отстоявам приоритите на нашата коалиция, приоритетите пред Севлиево. „За мен най-важно е човек да е добър. Тогава може да работи за хората“. За листата, на която е водач, Петинка Михайлова каза: „Изградена е от професионалисти и добри хора“.

Листата за общински съветници на "Коалиция БСП за България" е с номер 72 в интегралната бюлетина. 

текст: "Севлиево онлайн", съгласно договор

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

 

 

 

 

 

 

ОИК Севлиево показа как ще изглеждат бюлетините за 27 октомври
Политика
Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“
Политика
Общинският съвет бе „мокър печат“ за решенията на кмета, нужна е промяна
Политика
Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Политика
Още 5 партии в подкрепа на независимия кандидат за кмет Богомил Петков
Политика
Недьо Тинчев – мъжът, който иска да промени с. Батошево
Политика
Община Севлиево е санкционирана заради нагласени обществени поръчки
Политика
Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания
Политика
Промяната идва от гражданите, вярвам в гражданското общество
Политика
Как за един мандат бе убит малкият и среден бизнес в Севлиево
Политика
Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината
Политика
Силна съм в областта на образованието, там ще бъда полезна
Политика
При забравените, или колко струва една добра дума?
Политика
Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим
Политика
Коалиция БСП за България открива предизборната си кампания на 7 октомври
Политика
Не е достатъчно да слушаме какво ни казват хората, трябва да ги чуем
Политика