Търсене

Коалиция "Левицата" обяви участието си в парламентарните избори, в Севлиево: "Този филм вече сме го играли"

Коалиция

Снимка: пресцентър на "Изправи се България"

Коалиция "Левицата" постави официално началото си днес и обяви участието си в извънредните парламентарни избори. Пред медиите формацията бе представена от основните коалиционни партньори - лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова, лидерът на АБВ Румен Петков, лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева, както и Валери Жаблянов и Костадин Паскалев, директорът на държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ д-р Цветеслава Гълъбова и лидерът на Земеделски съюз "Александър Стамболийски" Спас Панчев. 

Костадин Паскалев подчерта острата необходимост от "силна левица за България - обединена и истинска левица, която да отстои мира и да защити истински работещите хора, уязвимите, младите, пенсионери, малкия и средния бизнес, да пребори бедността и неравенствата." След вчера БСП ускори движението си към поредната изборна катастрофа, заяви той. 

Българският политически живот е достигал до морално падение, заяви Валери Жаблянов. За нас най-важното е да дадем възможност и вяра на българските граждани, които споделят левите политически ценности, които споделят волята за солидарност през галопиращите цени и инфлационните проблеми. Ние искаме да дадем възможност на всички граждани да получат парламентарно представителство.

БСП е хипнотизирана от демагогията на лидера й, коментира Мая Манолова. Според нея "много възможна е коалиция на десни партии – ГЕРБ, "Продължаваме Промяната", "Демократична България", които нямат особени скрупули да ни въвлекат във война. Другата възможност е хартиената коалиция – ГЕРБ, ДПС и БСП. През нея статуквото и мафията се готвят да си върнат контрола върху държава". 

Според Манолова президентът е "последната стабилна институция", а призивите за импийчмънт не са блъф. Затова, смята Манолова, "обединената левица е животоспасяваща необходимост за България". 

За Татяна Дончева "политиката не е място за хора, които сега започват да се учат". 

Д-р Цветеслава Гълъбова също заяви участието си в коалиция "Левицата" и каза, че самата тя ще защитава идеите за промяна в сферата на здравеопазването.

За Румен Петков спешните приоритети са енергийната независимост на България, националната сигурност и спиране на контрабандата храни и суровини във вреда на българските производители и на българските граждани. Интересът на България за членство в Шенген досега не е бил защитен от партиите и държавата, посочи той.

По отношение на новата лява коалиция севлиевски социалисти коментираха: "Този филм вече сме го играли". Очевидно новото ляво обединение не е заплаха за тях, тъй като и на предишни избори БСП в Севлиево е била в обща листа с АБВ, земеделците и Движение 21. Според местни леви хора членската маса по места на тези партии не може да окаже влияние върху изборния резултат, но със сигурност ще дръпне от гласовете на БСП.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.