Търсене

Кое наложи нов управител на депото, попита съветникът Николова

Кое наложи нов управител на депото, попита съветникът Николова

Регионално депо за отпадъци Севлиево

Кое наложи смяна на ръководството на Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Севлиево, по какъв начин се извърши предаването на дружеството на новия управител и имаше ли сътресения в работата на депото, попита общинският съветник Николина Николова по-рано днес кметът Иванов Иванов. Питането й бе депозирано преди месец, кметът отговори днес. 

Според отговора му нов управител е избран поради изтичане срока на договора на прокуриста, назначен, докато управителят е в отпуск по майчинство. Предаването на управлението е преминало без сътресения и работата е вървяла по график.

Николова заяви, че не е удовлетворена от този отговор, тъй като в дневния ред на събранието, на което е извършена промяна в управлението, не е имало точка за избор на нов управител. А това, според нея, поражда съмнения в начина, по който е извършена смяната. 

Решение за избор на нов управител на Регионалното депо е взето на общо събрание на съдружниците - Общините Севлиево, Дряново и Сухиндол. Събранието е проведено на 4 април т.г. В предварителния дневен ред за него действително липсва точка за избор на управител, но има точка "разни", в рамките на която е взето решение за промяната в управлението, става ясно от протокола от събранието.

При пристъпване към обсъждане на този точка прокуристът Ана Чекова е била помолена да напусне без обяснения, научи "Севлиево онлайн" от свои източници.

Според протокола решението да бъде освободен прокуриста е взето единодушно. Единодушно е и решението да бъде освободен управителят Наталия Колева, чийто договор изтече през декември 2018 г. /б.ред. Наталия Колева е в законен отпуск по майчинство/ и на нейно място да бъде назначен Свилен Радков.

Свилен Радков е от Плевен. Защо точно той е избран за управител на депото в Севлиево, не е ясно. Името му стана извистно едва, след като бе извършено вписването на промяната в Търговския регистър.  

написано от Емилия Димитрова

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.