Търсене
"Идеал Стандарт-Видима" отличи победителите в конкурс, посветен на водата

Децата знаят, че "всяка капка вода е живот", затова получиха награди в едноименния конкурс на "Идеал Стандарт-Видима"

Изложбата е отворена за посещения до 8 юли
Севлиево онлайн
Децата знаят, че

Емил Гатев с учителката на децата от детска градина "Радост-2", които получиха грамота за активно участие в конкурса

"Когато знаете колко ценна е водата, вие ще се научите да я пазите от малки. А от вашите рисунки виждам, че много добре сте запознати с това колко ценен природен ресурс е водата" - така директорът на завода за санитарна арматура на "Идеал Стандарт-Видима" Емил Гатев се обърна към над сто деца, учители и родители, които вчера се събраха в тренинг центъра на компанията за финалната церемония от конкурса "Всяка капка вода е живот".

"Респект към всички вас за рисунките, които сте създали. Трудно се определят най-добрите сред тях", каза още Гатев пред усмихнатите и греещи от щастие деца, които нетърпеливо очакваха наградите за победителите в конкурса за детска рисунка. 

Изображение - 10879Нетърпеливи бяха децата да видят рисунките си, подредени в изложба  

Подредени в няколко къта, рисунките на децата впечатляваха с отношението към водата. На тях се виждаше, че децата знаят и разбират колко ценен природен ресурс е водата и то показано толкова истински, както само децата умеят. Водата като живителната капка, която потича към човката на птиче, водата като силата, от която семенцето става растение, водата, която храни младото дръвче,  изливайки се над Земята, за да направи света чист и свеж. Извън съмнение е, че децата, които се включиха в конкурса на "Идеал Стандарт-Видима", познават значението на водата, както по-големите, служителите и работниците на компанията, които с мисълта за пестене на вода създават своите продукти. 

Изображение - 10878Милена Богданова с един от малките художници - Димитър Митев  

"Благодарение на иновативните технологии, които в нашата компания използваме, продуктите ни помагат да се пести вода", каза Емил Гатев на децата, като добави, че това е една от причините "Идеал Стандарт-Видима" да присъства почти във всеки български дом и в още над 60 страни в света. Той припомни и повода за конкурса - 30 години откакто севлиевските заводи са в семейството на "Идеал Стандарт" и 60 години производство на санитарна арматура в Севлиево.

124 рисунки бяха изпратени за участи в конкурса, в който се включиха детски градини, училища и школи по изобразително изкуство от региона. "Радваме, че успяхме да привлечем вниманието на толкова много деца към темата за водата“, сподели Гатев и покани децата да посетят заводите на "Идеал Стандарт-Видима" в Севлиево, за да видят на място как се произвеждат изделията на компанията. 

Изображение - 10880Част от отличените рисунки  

Приветствие към децата, родителите и учителите отправи и Милена Богданова, директор Човешки ресурси – Източна Европа:Аз също бих искала да благодаря за това активно участие и да поздравя учителите и родителите, които приеха присърце темата на конкурса „Всяка капка вода е живот“ и напътстваха децата при създаването на тези прекрасни произведения.“

Всички детски градини, училища и школи, които изпратиха рисунки получиха грамоти за активно участие и пособия за рисуване. Всяко дете беше удостоено с грамота за участие. Победителите в конкурса получиха грамота и ваучер – за първо място – 100 лв., за второ - 70 лв. и за трето – 50 лв.

Изображение - 10876Учители, родители и деца се наслаждаваха на празничната вечер  

В първа група, където възрастовото ограничение е до 7 г., първо място бе определено за Крисиа Божкова, второ за Йоана Йорданова и две трети места - Радослав Николов и Дара Гекова.

Във втора група (7 – 10 г.) първо място за Димитър Митев, второ за Надежда Петкова, трето за Ния Кинова и Ивайло Иванов. 

В групата 11 – 14 години Мина Сутева бе класирана на първо място, Ивайла Савова и Валентина Костадинова на второ, Дарин Стефанов и Виктория Драшкова на трето. 

В четвърта група (15 – 19 г.) първо място за Даниела Данаилова, второ за Михаела Маринова. 

Изложбата ще може да бъде разгледана до 8 юли, всеки работен ден от 8 до 12 ч.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!