Търсене

Когато децата сами узнават, че „заедно можем повече“

Когато децата сами узнават, че „заедно можем повече“

Празникът на един е празник за всички

Само преди дни, сдружение „Път към приключението“ осъществи четиридневна изнесена групова работа, която бе част от приключенската екотерапия, която организацията предоставя като услуга. А опитът на Мария Бенева – управител на „Път към приключението“ сочи, че екотерапията освен полезна за децата има траен ефект върху доброто детско развитие.

Изображение - 2106

Няма невъзможни неща, ако преодолееш страха и вярваш на другия до теб

По време на екотерапията беше използван подходът на „солидарните общности“, при който положителната личностна и социална промяна се случва прогресивно отвътре-навън, без да се разчита на „спасение отвън“. Основният движещ фактор за това са самите деца, които водени от своите учители Мария и Георги Григоров използваха ресурси, налични вътре в групата във вид на съвместни дейности, лесни и атрактивни, достъпни и отворени за участие наа всичките деца - лагерници. Не става дума за нещо сложно, а за обикновени действия, базирани на разбирането, че „заедно можем повече“ и “всеки е уникален и ценен”, с фокус върху положителните качества, а не слабостите.

Изображение - 2107

Храната е обща отговорност, всеки помага 

„Нашето желание беше заниманията да се проведат извън Севлиево, защото искахме децата да имат своята почивка, но и да бъдат в оптимално подкрепяща положителното им общуване с природата обстановка“, спосдели Мария Бенева след края на поредния лагер за малките приключенци. За да се получи това, получили подкрепата на изпълнителния директор на завода за санитарна арматура на „Идеал Стандарт-Видима“ Емил Гатев, който предоставил на малките лагерници къщата за гости на фирмата в Острец, община Априлци, при това напълно безвъзмездно. „С Георги Григоров сме щастливи, че зимното приключение „Острец – 2018“  допринесе за изграждане на независими и самостоятелни личности при децата-лагерници, в условия на гарантирана сигурност и спокойствие“, сподели още Мария, не пропускайки да благодари и на Илиян Бешовски, който „с внимание и искрена съпричастност координира този процес“.  

                                            

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!