Търсене

Кого изпращат избирателите от област Габрово в Народното събрание

Кого изпращат избирателите от област Габрово в Народното събрани

От ляво надясно: Томислав дончев, Павлин Ганчев, Любомир Каримански, Крум Дончев

от Емилия Димитрова

Разпределението на четирите мандата от Габрово в новия Парламент все още не е окончателно, но вероятността да има промяна не е голяма.

ГЕРБ ще има двама депутати от габровски избирателен район - Томислав Дончев и Павлин Ганчев. Мандатът на Дончев е сигурен още от предизборната нощ, на Ганчев стана ясен след окончателното преброяване на преференциите.

Както по-рано "Севлиево онлайн" писа за Павлин Ганчев има 1340 преференциални гласа, с които измества втората в листата Невена Минева и от седми Павлин Ганчев става втори.

[[https://www.sevlievo-online.com/statii/kak-sedmiyat-stana-vtori-i-prenaredi-listata-na-gerb-v-gabrovo-5902]]

Засега БСП взема мандат от Габрово, ако презавъртането на числата не промени нещо. Мандатът на Левицата ще бъде за автомобилният пилот Крум Дончев, водач на листата. Въпреки немалкото преференции (1254) те няма да стигнат на втората в листата и досегашен народен представител Кристина Сидорова за пренареждане.   

Четвъртият мандат, който в Габрово от години е най-труден за прогнозиране и обикновено отива при различни партии на различните избори, почти сигурно отива за "Има такъв народ". Водач на листата на партията е финансовият експерт Любомир Каримански.  

Утре бъде ясен броят мандати, които ще има всяка една политическа сила в парламента. До неделя ще бъдат известни и конкретните имена на народните представители, след като тези от тях, участвали в две листи, изразят предпочитанията си коя област ще представляват.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!