Търсене

Кои са новите заместници на министъра на икономиката

Кои са новите заместници на министъра на икономиката

В последния работен ден на миналата седмица бяха назначени трима нови заместник-министри в Министерството на икономиката - Яна Балникова, Ирена Младенова и Калина Константинова. 

Изображение - 9300 Ирена Младенова има над 20 години опит в частния и публичния сектор, от които 6 години във водещи международни консултантски компании по проекти за водещи компании от леката промишленост, финансовия и публичния сектор в Централна и Източна Европа. Била е съветник в икономическия екип в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, както и Администрацията на Президента на Република България, по теми, свързани с конкурентоспособност, иновации, инвестиции, бизнес среда. Била е два пъти служебен заместник-министър на икономиката през 2013 и 2014 г. От 2010 г. е асистент в Стопански факултет, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Владее английски език, ползва италиански, руски, сръбски

Изображение - 9301 Калина Константинова завършва икономика в Колеж Бард в Ню Йорк и магистърска степен по Устойчиво развитие в Лондонското училище по икономика и политически науки във Великобритания. Тя е икономист, специализиран в сферата на икономическото развитие, със силен фокус върху предприемачеството. Работила е в частния, публичния и нестопанския сектор. Семейна, с едно дете. Била е икономически съветник на министъра на икономиката, енергетиката и туризма през 2013 година, а в периода 2014 г. – 2017 г. е съветник в кабинета на вицепремиера по коалиционната политика и публичната администрация. Магистър е по Устойчиво развитие от „London School of Economics“.

Изображение - 9302 Яна Балникова има над 10-годишен опит в аутсорсинг индустрията, където създава и управлява големи екипи, реализира проекти в разнородни индустрии и внедрява програми за оптимизиране на процеси. Била е  част  от управленския екип на успешна международна фирма, основана в България. През 2018 г. се присъединява към екипа на млада иновативна биотехнологична фирма. Завършила е японистика в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и има магистратура по Бизнес администрация от Американския университет в България. Говори английски, френски и японски. Има едно дете.

От длъжността заместник-министър на икономиката са освободени Яна Топалова и Стамен Янев.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.