Кои са ресорите на новите заместник-министри на здравеопазването

Разпределени са ресорите на заместник-министрите на здравеопазването, съобщават от ведомството. Ето кои заместници на Асена Сербезова за какво ще отговарят.

Заместник-министър д-р Петър Грибнев ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в следните дирекции: „Лечебни дейности“, отдел „Обществени поръчки“ в дирекция „Стопански дейности и обществени поръчки“ и „Търговски дружества и собственост“. Той ще отговаря и за образованието, квалификацията и следдипломното обучение в системата на здравеопазването.

Д-р Грибнев ще контролира работата на Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ и на центровете за спешна медицинска помощ, както и на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. Той ще отговаря за Националния център по трансфузионна хематология и за районните центрове по трансфузионна хематология.

Заместник-министър доц. д-р Любомир Бакаливанов ще осъществява координация и контрол върху политиките в системата на здравеопазването в дирекции: „Лекарствена политика“, „Електронно здравеопазване“, „Международни проекти и програми“ и „Европейска координация и международно сътрудничество“.

Той ще осъществява контрол върху дейността на Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти, Центъра за асистирана репродукция, държавните психиатрични болници, центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания и домовете за медико-социални грижи за деца.

Заместник-министър доц. д-р Георги Йорданов ще отговаря за  следните дирекции: „Бюджет и финанси“, „Защита на правата на пациентите“ и „Опазване на общественото здраве и здравен контрол“. В неговия ресор влизат и дейностите, свързани с изпълнението на националните здравни програми и специализираните донорски програми.

Д-р Йорданов ще осъществява контрол върху Националния център по заразни и паразитни болести, Националния център по обществено здраве и анализи, Националната експертна лекарска комисия, Националния център по радиобиология и радиационна защита, както и върху дейността на регионалните здравни инспекции.

 

Предприемач не може да узакони инвестиция за 1 млн. лв. заради бездействие на Община Габрово
Общество
Ковид-19 и заговорът за намаляването на световното население
Общество
Даниел Петров пита министъра на МРРБ за опасен мост край с. Кръвеник
Общество
Габровската метеоролична станция става на 135 години
Общество
Продукти за близо 4 хил. лв. раздадоха за Коледа от "Интеракт клуб"
Общество
АЕЖ: Осъдително решение срещу журналисти показва дълбок порок в съдебната система
Общество
Младежки център предстои да бъде закрит, но не и работата с младите
Общество
150 хил. лв. са осигурени за ремонт на моста на с. Кръвеник
Общество
Битовите потребители на природен газ ще бъдат компенсирани със сметките за януари
Общество
Без маски в пика на пандемията влезе общинската управа в Родилно отделение
Общество
Тунелът под Шипка в момента е две папки идеен проект, но ще го има
Общество
Съдът отказа да опрости глоба за нарушения на закона, извършени от кмета на Севлиево
Общество
МРРБ министърът отива в Габрово, ще дискутира проекта за тунел под Шипка
Общество
Започна данъчна кампания 2022
Общество
За повечето европейци промените в климата са най-голямото предизвикателство
Общество
С фалшиви имейли уж от "Български пощи" се източват лични данни
Общество