Търсене

Коледен базар и кът за родолюбие бележат Коледа в ДГ "Пролет"

Коледен базар и кът за родолюбие бележат Коледа в ДГ "Проле

от Миглена Гаджева

В навечерието на най-светлия празник Рождество Христово педагозите от детска градина „Пролет“  се обединиха около идеите  да направят кът за родолюбие, с цел патриотичното възпитание на децата и запознаване  с историята на собствените ни корени и битова стая, подходяща за различни дейности - четене и разказване на български народни приказки, правене на сурвачки и мартеници, боядисване на яйца, разучаване на български народни песни и танци, провеждане на битови празници, които ще изграждат здрава връзка в семейството чрез традициите,  ще донесат на децата голям заряд от емоции, ще се реализира приемственост между поколенията.

Изображение - 10075

Месец по-рано с много настроение, нови идеи, с трепет и вълнение педагозите започнаха изработването на коледни сувенири и подаръци. На 1 декември в двете сгради на Детска градина “Пролет“ зазвучаха коледни песни и при спазване на всички противоепидемични мерки се откри Коледения базар.

На него имаше изделия от природни материали съчетани с разнообразни декоративни елементи- красиво аранжирани венци от жълъди и шишарки, декорирани дървени пънчета, свещници, дървени елхи за стена, обемни дървени фигури за под елха, играчки за елха, фигури  от плъстена вълна, ръчно рисувани коледни сувенири, късметчета- пожелания, място за весела снимка с любимите герои Олаф и Рудолф, коледни календари с лакомства, картички, украсени съдове с декупаж, текстилни декорации, празнични украси за дома и др. 

Базарът беше коледно вълшебен, състоя  се в три дни, а родители, приятели и гости поздравиха целия екип на детската градина за инициативата.

Със закупуването от нашите Коледни украси създавате уют и красота в домовете си. А подаръци и любов са основните съставки за една вълшебна Коледа. Благодарим за доверието!


 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!