Търсене

Колекцията картини на "Хелиос" АД показва ГХГ

Колекцията картини на "Хелиос" АД показва ГХГ

Утре вечер в галерия "Асен и Илия Пейкови" ще бъде показана най-голямата частна колекция картини на български майстори в Севлиево. Тя е собственост на "Хелиос" АД и е придобита в пет последователни години в рамките на частния пленер, който дружеството организира от 2013 г. досега. 

Повече от 70 платна на над 30 майстори на четката ще бъдат показани за първи път пред публика. Картините са подредени в залите на втория етаж на галерията и за представянето им се очаква в града да пристигнат някои от авторите. 

Пленерът на "Хелиос" е единствения частен в община Севлиево. Започна да се провежда по идея на Костадин Костадинов. След първата година Костадинов подреди нарисуваните картини в хотел "Хелиос". На следващата интересът към пленера започна да расте, а тази година бе неговото пето, юбилейно издание. Във връзка с това може да се каже, че юбилейна е и изложбата, която организираме, смята директорът на галерия "Асен и Илия Пейкови" Васко Василев, сам участник във всичките пет издания на пленера на "Хелиос" АД. 

Открването на изложбата е на 28 август т.г., от 17.30 ч. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!