Колкото и да ни дава Европа, важно е какво ние даваме

Колкото и да са добри възможностите за получаване на сдредства от европейските фондове, определяща за успеха на всеки е личната му активност. това каза областният управител невена петкова по-рано днес, при откриването на семинар – част от информационната кампания на Министерството на земеделието и храните за директните плащания. В семинара участие взе директорът на Главна дирекция „Регионална политика“ към министерството и широк кръг от специалисти, които да отговарят на въпроси от секторите животновъдство, поземлени отношения, развитие на селските райони, директни плащания.

Според Петкова евросредствата са възможност земеделието да стане по-привлекателен сектор за младите хора в нашата област, и все по често да започнем да говорим и за биоземеделие. Това е една от темите, които ще дискутират днес участниците в срещата и в тази връзка тя обърна внимание, че това е нещо изключително важно, защото всички ние имаме една мисия – да се грижим за бъдещето на нашите деца. „Здравословното хранене е резултатът от труда на онези, които имат смелостта да се посветят на един рисков отрасъл. Не можем да пренебрегваме факта, че здравословното състояние на нашите децата се влошава и те все по-често страдат от болести на нас, възрастните. Това означава, че все по-усърдно трябва да внедряваме добри практики в това направление. Имаме прекрасна природа, имаме добри условия да развиваме биоземеделие, трябва само желание и постоянство.“ – допълни в изказването си Невена Петкова и пожела успех на срещата.

В семинара участват широк кръг от специалисти, които да отговарят на въпроси от секторите животновъдство, поземлени отношения, развитие на селските райони, директни плащания

Срещата е част от информационната кампания, която се провежда във всички области в страната. Дискутирани ще бъдат теми свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели за 2017-2018 г., схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони за 2018 г.; служебни разпределения и доброволни споразумения, договори за наеми и аренда, разпределение на земи от Общинския поземлен фонд и Държавния поземлен фонд, както и информационната система ИСУН.

Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
Община Севлиево е пред воден режим, в сила са забрани за ползването на вода
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
Документите за парични обезщетения от НОИ - само по електронен път
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Подкрепящите протестите в Севлиево сложиха стикери "Оставка"
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Полицията в Габрово благодари на протестиращите за толерантността
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество