Търсене

Конкретно: За бизнеса и домакинствата! Доходи, енергетика, здравеопазване и образование

Конкретно: За бизнеса и домакинствата! Доходи, енергетика, здрав

Крум Дончев - кандидат за народен представител от "БСП за България" в 7 МИР Габрово

Парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. 

България няма нужда повече от политическо философстване, а от конкретни действия и редовно правителство!

България няма нужда повече от политическо философстване, а от конкретни действия и редовно правителство, защото трудните месеци предстоят и потърпевши ще бъдем всички ние.

{{YTB:Kg5_qEMR0DA}}

Високото ниво на инфлация притиска всеки гражданин, всеки бизнес и всяка индустрия, като тази криза изисква бърза и адекватна държавна подкрепа, защото адаптирането на продажните цени на производителите към техните клиенти ще отнеме поне няколко месеца, през които те няма да могат да адаптират и възнагражденията към служителите си. Поради тази причина подкрепата от държавата към бизнеса и домакинствата трябва да върви абсолютно паралелно и много ускорено.

Това, за което „БСП за България“ ще настоява и ще търси подкрепа в 47-я парламент е по отношение на:

Доходите на българските граждани,

като конкретните мерки, са въвеждане на семейно подоходно облагане. С 550 лева за всяко дете ще се намалява данъчната основа на единия работещ родител. 6500 лева еднократна помощ за второ и трето дете при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това.

Изображение - 9981

Тази мярка е една от стратегиите ни на БСП за намаляването на демографската криза. Намаляване на ставките на ДДС от 20% на 9% за основни храни, като хляб, месо, мляко, яйца и др. Търсене на парламентарен консенсус за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 година. Младите до 24-годишна възраст да бъдат освободени от данъци, за да могат да се чувстват по-спокойни при започването си на работа или при реализацията на частни инициативи.

В частта на енергетиката

е важно да споменем, че в момента изпуснахме питомното, за да гоним дивото! От 10 години настояваме за развитие на ядрените ни мощности, но за най-голямо съжаление не само никой не ни чу, а дори управляващите се противопоставяха на тази идея. В така създалата се ситуация сме длъжни да търсим решения, както краткосрочни, така и дългосрочни.

Изображение - 9982

От „БСП за България“ ще предложим конкретно няколко бързи стъпки, които отново да бъдат насочени към бизнеса и домакинствата. Спиране на износа на дървен материал, докато българската индустрия и българските домакинства не бъдат обезпечени. Тази стъпка ще прекрати и спекулативното повишаване на цената на дървения материал. Спешна целева подкрепа за семейства с ниски доходи. Месечна субсидия от 200 kWh до края на март за домакинствата. Да се намали ДДС от 20% на 9% върху крайните цени на ток, газ и парно за крайните потребители. Мярката засяга фирми и домакинства. Възобновяване на процедурите за изграждане на нови ядрени мощности. Мярката е стратегическа и дългосрочна. Касае енергийната независимост на България.

В частта на здравеопазването

предлагаме засилване на ролята на личните лекари в кампанията по наблюдение, лечение и ваксиниране при COVID-19. Ваксинирането да е доброволно, без опити за дискриминационен елемент.

Изображение - 9983

Преразглеждане на финансирането на лечебните заведения за труднодостъпните региони в страната. Безплатни лекарства за деца до 14 години. Подготовка за приемане на необходимите нормативни промени за премахване на търговския статут на държавните, университетските и общински лечебни заведения.

В частта на образованието

предлагаме стартиране на процедура за преглед на всички учебни програми и учебно съдържание с акцент на програмите по български език и литература и история.

Изображение - 9984

Учителите да бъдат избавени от огромната бюрократична тежест и да бъдат отново учители. Ограничаване на възможността на началниците и служителите на РОУ за политическо въздействие върху учителите. Повишен дял при гласуване на бюджета на 5% за образование и 1% за наука от БВП. Използване на един учебник по предмет за всеки клас за цялата страна.

Област Габрово ще има четирима народни представители и тук е много важно да се знае, че трябва да се търси общ фронт за конкретни действия по проблемите на областта, които засягат всеки гражданин, а именно:

За Габрово приоритетите трябва да са свързани с ускореното довършване на тунела под Шипка. След приключване на процедурата по обжалване от страна на втория класиран подизпълнител, незабавно трябва да се започне процедура за потвърждение към европейската комисия и оперативна програма „Транспорт и транспортна свързаност 2021-2027“ за потвърждения на финансирането. След стартиране на изпълнението, срокът за изграждане ще е три години и половина. През цялото това време, паралелно трябва да започне и процедура с искане от община Севлиево към АПИ (Агенция „Пътна инфраструктура“) за поставяне на началото за изграждането на околовръстен път на Севлиево, като процедури по отчуждаване на земи и проектиране. Паралелно с това народните представители трябва да се ангажират с осигуряването на финансиране за довършването на довеждащия водопровод от село Стоките, което трябва да бъде заложено в оперативна програма „Околна Среда 2021-2027“. За Трявна е наложително да се търси възможност да бъде реализиран проекта за хидро-съоръжението Нейковци, което ще обезпечи с питейна вода Трявна, Царева Ливада и Дряново. Това, което касае всички четири общини на територията на област Габрово, е рехабилитацията на пътната инфраструктура - Узана, Крамолин, Трявна до Царева Ливада, за които има готови проекти, но все още няма осигурено финансиране. Това са само част от темите, по които бъдещите народни представители трябва да бъдат максимално активни.

Вярвам, че разумът, знанието и опитът са част от мощния двигател на БСП, който няма да спре да се бори за по-добър и достоен живот на всички българи!

Предоставено от предизборния щаб на "БСП за България" и се публикува съгласно договор

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.