Контейнер изгоря, за малко не стана по-голяма бела

Тази сутрин пламна контейнер в ж.к. "д-р Атанас Москов". За пожара граждани сигнализирали на телефон 112. Контейнерът е бил на гърба на павилион, в началото на комплекса, там, където свършва оградата на детската градина. Само бързата реакция на пожарникарите е спасила от пламъците и павилиона, казаха очевидци. 

Не огънят е единственият проблем в случая. Въпросният контейнер струва 500 лв., по данни на сметопочистващата фирма "Нео Титан". От изгорелия нищо не става и трябва да се подмени с нов, категоричен е управителят на "Нео Титан" Момчил Стойков. Което означава, че някой, който е изхвърлил незагасена пепел, е ощетил с немарливостта и безотговорността си севлиевци с 500 лв. Защото парите за нов контейнер всъщност са пари на данъкоплатците, т.е. наши пари. И с тях със сигурност могат да се свършат далеч по-полезни неща от това да покриваме нечие безхаберие. 

Какви са санкциите за граждани, които си позволяват да изхвърлят незагасена пепел в контейнерите, попитахме Момчил Стойков. "Има разписани в общинската наредба за опазване на обществения ред, но проблемът е, че много трудно може да се докаже виновника", каза той. Оказало се, че в блоковете хората се знаят кой как се отоплява, но не били склонни да се издават, за да не си развалят съседските отношения. А ако не хванеш човек в момента, в който изхвърля пепел с жарава, няма как да го уличиш в нередност. 

При тази ситуация опазването на контейнерите остава лична отговорност на всеки. За жалост обаче поне по два контейнера на зима изгарят заради човешка небрежност. Дано тази зима този е единственият. 

Луксозното издание "Севлиево" - от днес в продажба
Общество
Данъчните продадоха на търг кораб, използван за контрабанда
Общество
Край Севлиево е най-силната популация на благороден елен в света
Общество
Благотворителна акция в полза на незрящите от общината
Общество
ЕНЕРГО-ПРО предупреждава за измама с Гугъл приложение
Общество
И след дъжд, вода за севлиевските села няма
Общество
260-килограмова тиква докараха от свищовско
Общество
Един тон крем-супа приготви Ути Бъчваров на севлиевския площад
Общество
299-метров тиквеник изядоха в Севлиево днес
Общество
КНСБ: Хората смятат, че са недооценени от работодателя си
Общество
14 октомври - Ден на Севлиево
Общество
Тема с продължение - за една детска площадка, сигналите и отговорите
Общество
Какво предстои в празничната за Севлиево седмица
Общество
Петима са тазгодишните носители на почетния знак "Севлиево"
Общество
„Частната“ Темида на Община Севлиево
Общество
Две соларни пейки има от днес в Севлиево
Общество