Търсене

Корнелия Нинова подава оставка, БСП остава без депутат и в Габрово

Емилия Димитрова
Корнелия Нинова подава оставка, БСП остава без депутат и в Габрово

Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Корнелия Нинова подава оставка, съобщи преди минути БНР. Информацията се позовава на заявено от Нинова по време на брифинг, уточняват от Националното радио, но не се съобщават повече подробности. 

Оставката на Нинова беше поискана вчера от младежката организация на БСП заради тоталния срив в доверието към партията. Сривът е повсеместен, а Габрово е една от областите, в която това е твърде отчетливо. 

БСП няма да изпрати свой депутат от Габрово, след като за тези избори Корнелия Нинова пак спусна водач на листата от София - почти никому непознатия в региона Иван Ченчев. По време на кампанията Ченчев нито се чу, нито видя, а спорадичните му предизборни прояви изобщо не постигнаха целта си. 

Окончателно: ГЕРБ-СДС с 3000 гласа по-малко пак са първи в област Габрово, доверието към ПП-ДБ се срина с близо 5 хиляди гласа

С рекордно малкото гласове за социалистите на 9 юни т.г. (2347) партията изобщо не може да бъде фактор в регионалната политика и вината за това в голяма степен се корени във вътрешните различия и разцепление в партията, но и в неработещото партийно строителство на лидера й. Без съмнение Корнелия Нинова бавно, последователно и с постоянство направи така, че БСП в област Габрово да се топи като сладолед на слънце и резултатите от тези й усилия дадоха стабилен (за съжаление на левите хора) резултат.   

Дори на теория са нищожни шансовете БСП да получи мандат за Парламента от Габрово. Гласовете им са толкова малко, че преразпределението отива в големите региони, а четиримандатните като Габрово остават без представителство, коментира пред "Севлиево онлайн" социалист.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.