Търсене

Крадците не спят по празниците, пияните водачи - никога

Крадците не спят по празниците, пияните водачи - никога

"Празнична" криминална хроника

На 20 септември, около 11:00 часа в дежурната част на Районното управление в Севлиево е подаден сигнал от 38-годишен жител на село Сенник, който съобщил, че е станал

жертва на грабеж.

По данни на пострадалия, около час след полунощ на същата дата, неизвестен е проникнал в собствената му къща в селото, нанесъл му е удари в главата, след което отнел личният му мобилен телефон. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

На следващия ден в 8:50 ч. 59-годишна жена, жител на с. Хирево, съобщила, че

от къща в с. Градница

са откраднати 2000 лева, 500 евро и плазмен телевизор. Открадното било собственост на 50-годишен мъж, който към момента на кражбата живеел в чужбина. По първоначални данни престъплението е извършено между шест часа вечерта на 20 септември до около осем сутринта на следващия ден. Извършителят засега остава неизвестен. Той проникнал в къщата като като разбил пластмасова врата на първият етаж.

На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. 

Сигнал за горящ автомобил

е получен два часа след полунощ в Районната служба за пожарна безопасност в Севлиево. Колата била собственост на жена от с. Горно Трапе и била паркирана на улица пред къща в севлиевското с. Крушево. Пожарът е унищожил напълно автомобила, към момента не са налице категорични данни за умишлен палеж. Стойността на щетите и причините за пожара ще бъдат установени в хода на образуваното по случая досъдебно производство.

Празнично - пиян шофьор

е бил установен след сигнал за катастрофа на 22 септември, около 18:15 ч., възникнала между лек автомобил, управляван от 30-годишен жител на Севлиево и 40-годишен водач на лек автомобил от Велико Търново. Двамата участници в пътният инцидент са проверени за употреба на алкохол с техническо средство, което показало че водачът от Севлиево е управлявал с концентрация на алкохол 2,45 промила. Против него е съставен акт за установяване на административно нарушение и е започнато бързо производство. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!