Търсене

Кремена и Стелиян получиха отличия на името на Дечко Узунов

Кремена и Стелиян получиха отличия на името на Дечко Узунов

Кремена Колева с грамота за графична рисунка, снимка: Ива Русинова

Кремена Колева, на 12 г., от школата по изобразително изкуство към читалище „Развитие-1879“ в Севлиево и Стелиян Стоянов, на 8 г., от същата школа, бяха сред наградените  от художествения съвет на Националното училище по пластични изкуства и дизайн “Акад. Дечко Узунов“ в Стара Загора.

Кремена получи награда за графична рисунка, Стелиян – за цветен натюрморт. Отличието на Стелиян е специалната награда на “Ротари клуб“ Стара Загора.

Изображение - 2602

Брат и сестра - Стелиян и Михаела Стоянови с учителката Ива Русинова, снимка: Ива Русинова

Двамата художници работят под ръководството на Ива Русинова, самата тя художник. По време на церемонията по отличаване на най-добрите творби, представени в конкурс, посветен на 120 г. от рождението на Дечко Узунов, бе отличена и Михаела Стоянова от Севлиево. Михаела получи признание за отличен успех в националното училище на името на Дечко Узунов, което тази година завършва. Момичето е от Севлиево, сестра е на Стелиян Стоянов и ученичка на Ива Русинова.  

Церемонията по награждаване на най-добрите художествени творби бе част от празненствата, посветени на 50 г. от основаването на националното училище и премина под патронажа на областния управител на Стара Загора.  

"Севлиево онлайн"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.