Търсене

Криминално проявен е задържан, отглеждал над 80 растения от вида на конопа

Криминално проявен е задържан, отглеждал над 80 растения от вида

На 10 юли т.г., в резултат на полицейски действия във връзка със специализираната полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотици, е задържан 37-годишен криминално проявен жител на Севлиево.

Мъжът е заловен от полицейските служители на Областната дирекция на МВР в Габрово и колегите им от районното управление в Севлиево в землището на село Малки Вършец, община Севлиево, в момент на полагане на грижи за 10 броя растения от рода на конопа, засадени в почвата. При извършен наркотест на листната им маса, е установена характерна реакция на наркотичното вещество марихуана. При огледа на местопроизшествие са иззети и други веществени доказателства.

В резултат на допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия във връзка със случая, са установени данни, че мъжът е съпричастен с отглеждането на още 45 растения от рода на конопа, засадени на терен по поречието на река Крапец, както и 33 растения от същия вид, засадени в саксии.

При последвалите процесуално-следствени действия в дома му, е намерено и иззето допълнително количество суха зелена листна маса, която при проведен тест реагирала на канабис. 

Чрез протокол за доброволно предаване, по време на проведените процесуално-следствени действия в жилището, полицейските служители са приели от съпругата на мъжа над 50 грама кристалообразна субстанция, дала положителна реакция на наркотичното вещество метамфетамин.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването продължава. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.