Търсене

Кристина Неделчева и Александър Дончев покориха сцената на поп-рок фестивал в Несебър

Кристина Неделчева и Александър Дончев покориха сцената на поп-рок фестивал в Несебър

Кристина Неделчева и Александър Дончев, снимки: Илиян Гъбенски, колаж: "Севлиево онлайн"

В края на август Несебър беше домакин на 24-ия Национален конкурс за вокално-инструментални групи, индивидуални изпълнители и вокални състави "Поп-Рок-Фестивал 2023“. Фестивалът дава сцена на млади изпълнители и създатели на авторска музика, като целта е да предостави условия за изява на млади творци и да ги стимулира за създаване на оригинален музикален продукт.

Кристина Неделчева, солистка на вокална формация "Upstream Voices" с вокален педагог Ценка Горалова, спечели първа награда, статуетка и диплом в първа възрастова група. Гласовитата габровка озари с прекрасната си визия сцената на амфитеатъра в Несебър и постави едно блестящо начало на фестивала, тъй като беше първи номер в програмата.

Емоционалното й изпълнение на песните "Аз творя“ по музика на Светослав Лобошки и "All by my self”, популярен хит на Селин Дион, впечатли сърдечната публика и професионалното жури в състав: Мая Райкова- продуцент за поп, рок и джаз музика в БНР, Звездомир Керемидчиев-Звезди, вокал на група "Ахат“, Димитър Кърнев – китарист,  основател на група "Д 2“ и Драгомир Димитров-Драго от "Тоника СВ“.

На гала-концерта Кристина получи своята награда от Димитър Кърнев, който бе много щастлив, че връчва точно на Криси дипломата. На пресконференцията и срещата с журито, той изказа своя възторг от младата певица и й предрече блестящо бъдеще, но при условие, че продължи да развива изключителните си заложби.

Единадесетгодишният Александър Дончев участва за първи път в този уникален фестивал, но получи много аплодисменти, съпроводени с възгласи "браво“ и поздравления от фенове и организатори на събитието. На гала концерта Мая Райкова връчи на Александър, който е от Севлиево, диплом за втора награда, статуетка, с пожелание да покорява нови сцени и да развива музикалния си талант.

Александър буквално взриви сцената на амфитеатъра в Несебър с атрактивното изпълнение на популярния хит "Hold the line” на група "Тото“ и "Високо“ - една от най-силните рок балади на ФСБ.                                                                     

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.