Търсене

Кристина Сидорова няма да бъде в листата на БСП, оттегля се сама

Кристина Сидорова няма да бъде в листата на БСП, оттегля се сама

Кристина Сидорова, личен архив

Отговорното поведение е да не ви подвеждам и предам заради нечии лични интереси прокарани през тесни партийни сметки в ущърб на БСП. Това написа в личния си фейсбук профил Кристина Сидорова - народен представител от Габрово в 44 Нардно събрание, втора в листата на партията в изборите на 4 април т.г. и номинацията на габровските социалисти за водач на партийната листа. 

БСП винаги се е отличавала от останалите политически формации в България с вътрешните си демократични правила. Често в разговори с представители на други партии това е било нещото, което са ни признавали и, за което са ни завиждали - свободата всеки член на БСП да изрази своето мнение и позиция, без впоследствие да бъде порицан или наказан.За съжаление последните години тази свобода е застрашена, пише още Сидорова, като декларира: Аз компромиси с принципите на БСП не мога да правя.

Знам през какви трудности преминахме в БСП - Габрово в последните 10 години, знам какво ни коства всеки глас, знам от какво имаме нужда, знам цената, която всеки един от вас е платил, за да остане верен на БСП - Габрово в годините, в които хегемонията на ГЕРБ мачкаше всеки, който дръзне да се противопостави на статуквото.

За мен номинациите не са просто спазване на процедура, описана в устава на партията. Те са първичното делегиране на отговорност от членовете на партията към потенциалните народни представители. Те са реалната социология в структурите, които най-мъдро могат да преценят кои да са кандидатите, зад които да застанат. За съжаление гласът на структурите ни не беше чут.

Затова взех решение за отвод именно, защото осъзнавам и си давам сметка за подкрепата, която ми гласувате. Отговорното поведение е да не ви подвеждам и предам заради нечии лични интереси прокарани през тесни партийни сметки в ущърб на БСП.

Според източници на "Севлиево онлайн" снощи в Габрово се е състоял Областен съвет на БСП, на който е подредена листата за изборите на 11 юли. Според решение на Националния съвет на партията водач на листата и този път ще бъде Крум Дончев, втори, според решение на местните социалисти ще бъде областният председател Валери Митов, третото място е за севлиевеца Станимир Стойчев, председател на общинската партийна организация в Севлиево. 

Преди дни от участие в изборите се отказа и Весела Лечева във Велико Търново. Причината беше спуснатия от "Позитано" водач на листата в избирателния район в несъгласие в голяма част от партийните структури. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!