Кристина Сидорова: "Политиците да си свършим работата"
Приемна на депутатът Кристина Сидорова в Севлиево

Днес народният представител от габровски район Кристина Сидорова имаше приемен ден в Севлиево, а по-късно свика и първата за годината пресконференция. "Поздравявам жителите на общината с Новата година и им пожелавам да сбъдват мечтите си тук, в България. За тази цел обаче ние, политиците, трябва да си свършим работата", каза Сидорова. 

"За разлика от ГЕРБ, които говорят за стягане на редиците, ние в БСП излизаме с платформа. На конгреса в края на седмицата ще представим нашата "Визия за Европа" - документ от десет страници с конкретни идеи за промяна, реформи и нов начин на управление. "Визия за Европа" е разработен по подобие на "Визия за България", в чието създаване се включиха освен политици, представители на неправителствени организации, браншови организации, синдикалисти, експерти в различни области, граждани с идеи и обществена ангажираност. По подобие на "Визия за България" предстои изработването на визия за развитието на областите и общините у нас. Отново с общи сили ще се очертаят недостатъците и приоритетите пред всяка община, за да може да се разработи адекватна на състоянието и перспективите управленска програма за следващите поне 15 години. Само така ще вървим целенасочено напред и стъпка по стъпка ще изградим по-добрия живот за всички, категорична е Сидорова. 

"Тръгваме из страната. Ние и досега не сме спирали да се срещаме с хората, защото е важно тях да чуем. Те най-добре си познават проблемите", смята депутатът.

А във връзка с днешния ден на родилната помощ, Сидорова подчерта, че БСП смята да инициира законодателни промени по отношение на проблема "деца раждат деца". И във връзка с това е категорична, че "интеграцията на ромите у нас може да се случи само с образование", заради което от партията ще настояват за промени в Наказателния кодекс в тази посока, както и наказания на родители, които не изпращат децата си на училище. 

Що се отнася до предложението на управляващото мнозинство за промени в Изборния кодекс, които да ограничат прекия иззбор на кмет на населено място с до 350 жители, Кристина Сидорова е на мнение, че това е ограничаване на демократичните права на гражданите и декларира, че парламентарната група на социалистите ще настоява да остане в сила стария вариант - само в населени места с до 150 жители кметските наместници да се назначават. 

Фрапантен случай на посегателство върху лична собственост е поставен днес пред народния представител. Гражданин, собственик на 13 дка гора в землището на с. Агатово, възложил на фирма да извърши оценка на дървесината. А когато от фирмата отишли на място, се оказало, че горя няма - била изсечена. "Това е само един от проблемите, които хората поставян на депутатските приемни. Оказа се, че случаи като този не са единични и аз се ангажирам да извърша проверка", врече се Сидорова. 

автор: Емилия Димитрова

Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Само "Граждани за Севлиево" нямат председател на комисия в Общинския съвет
Политика
Постоянните комисии - нагласени и без шанс за промени
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Още трима общински съветници се заклеха
Политика
Рокада в Общинския съвет, д-р Огнян Пешков излиза
Политика
АБВ внесе сигнал до прокуратурата срещу министър Нено Димов
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
Боян Ботев: "Щом не искат да чуят нас, ще чуят хората на улицата"
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Емилиян Маринов положи клетва като общински съветник
Политика