Кристина Сидорова: "Политиците да си свършим работата"
Приемна на депутатът Кристина Сидорова в Севлиево

Днес народният представител от габровски район Кристина Сидорова имаше приемен ден в Севлиево, а по-късно свика и първата за годината пресконференция. "Поздравявам жителите на общината с Новата година и им пожелавам да сбъдват мечтите си тук, в България. За тази цел обаче ние, политиците, трябва да си свършим работата", каза Сидорова. 

"За разлика от ГЕРБ, които говорят за стягане на редиците, ние в БСП излизаме с платформа. На конгреса в края на седмицата ще представим нашата "Визия за Европа" - документ от десет страници с конкретни идеи за промяна, реформи и нов начин на управление. "Визия за Европа" е разработен по подобие на "Визия за България", в чието създаване се включиха освен политици, представители на неправителствени организации, браншови организации, синдикалисти, експерти в различни области, граждани с идеи и обществена ангажираност. По подобие на "Визия за България" предстои изработването на визия за развитието на областите и общините у нас. Отново с общи сили ще се очертаят недостатъците и приоритетите пред всяка община, за да може да се разработи адекватна на състоянието и перспективите управленска програма за следващите поне 15 години. Само така ще вървим целенасочено напред и стъпка по стъпка ще изградим по-добрия живот за всички, категорична е Сидорова. 

"Тръгваме из страната. Ние и досега не сме спирали да се срещаме с хората, защото е важно тях да чуем. Те най-добре си познават проблемите", смята депутатът.

А във връзка с днешния ден на родилната помощ, Сидорова подчерта, че БСП смята да инициира законодателни промени по отношение на проблема "деца раждат деца". И във връзка с това е категорична, че "интеграцията на ромите у нас може да се случи само с образование", заради което от партията ще настояват за промени в Наказателния кодекс в тази посока, както и наказания на родители, които не изпращат децата си на училище. 

Що се отнася до предложението на управляващото мнозинство за промени в Изборния кодекс, които да ограничат прекия иззбор на кмет на населено място с до 350 жители, Кристина Сидорова е на мнение, че това е ограничаване на демократичните права на гражданите и декларира, че парламентарната група на социалистите ще настоява да остане в сила стария вариант - само в населени места с до 150 жители кметските наместници да се назначават. 

Фрапантен случай на посегателство върху лична собственост е поставен днес пред народния представител. Гражданин, собственик на 13 дка гора в землището на с. Агатово, възложил на фирма да извърши оценка на дървесината. А когато от фирмата отишли на място, се оказало, че горя няма - била изсечена. "Това е само един от проблемите, които хората поставян на депутатските приемни. Оказа се, че случаи като този не са единични и аз се ангажирам да извърша проверка", врече се Сидорова. 

автор: Емилия Димитрова

Али Алиев от ДПС положи клетва като общински съветник
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика
Към 17.30 ч. избирателната активност в област Габрово е 23.67%
Политика
БОЕЦ: ЦИК няма правомощия да подменя вота на избирателите
Политика
Резултатите след днешния вот, сравнени с тези от 2014 г.
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
ГЕРБ води и в Севлиево, но с отлив от гласове
Политика
Пълномощията на кмета на с. Стоките са прекратени по негова молба
Политика
Станишев: социалистите имаме рецепта за възстановявяне на социална Европа
Политика
Велизар Енчев: Ще настоявам за достойни пенсии
Политика
Как ще изглежда ЕП според резултати към 20.30 ч. от 11 държави
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
Наредби на общинските съвети в област Габрово са протестирани 52 пъти
Политика
Резултатите от вота на 26 май при 100% обработени протоколи от РИК Габрово
Политика