Кристина Сидорова влиза в парламента, сменя Кирил Добрев
снимка: Габровонюз

Председателят на общинската структура на БСП в Габрово Кристина Сидорова влиза в Народното събрание на мястото на Кирил Добрев, стана ясно в неделя след заседание на Националния съвет на социалистите. Той избра Добрев за заместник-председател на партията, а веднага след това той заяви, че излиза от Парламента, за да насочи усилията си в организационна дейност в партията.

Кристина Сидорова е втора в листата на социалистите. Очаква се тя да положи клетва до две, най-много три седмици, след като приключат съответните процедури по оттеглянето на Кирил Добрев.

Сидорова е втори мандат общински съветник в Габрово. Близки до нея казват, че е организиран и коректен човек, славещ се с непримиримост към несправедливостите.                                      

Ето какво каза самата тя за читателите на "Севлиево онлайн":

Повече радост или повече притеснения провокира у Вас новината, че Кирил Добрев се оттегля от Народното събрание и Вие влизате на негово място?

По-скоро притеснение. Наясно съм с многото нови отговорности, които произтичат от работата на народния представител и ще излъжа, ако кажа, че не се притеснявам от това, което ми предстои. Надявам се да оправдая доверието. Ще продължа да бъда непримирима към несправедливостите, да защитавам каузите, в които вярвам, и да бъда един полезен народен представител. Убедена съм обаче, че г-н Добрев ще липсва на Народното събрание и на Габрово със своята емоционалност и опит.

Какво научихте от него?

Научих, че  директният контакт с хората е най-важен, че трябва да държиш на обещанията си и никога да не се главозамайваш. Че срещите и разговорите с хората не трябва да са само по време на предизборната кампания, а постоянен процес. 

Привилегия ли е да си народен представител, г-жо Сидорова?

За мен е отговорност. Отговорност към хората, които са гласували доверие на моята партия, но и към всички наши съграждани, които очакват народните представители да решават проблеми посредством законодателни инициативи и контакти с институциите. За мен проблемът на всеки един човек е на първо място. И ако мога да помогна за решаването му, значи съм постигнала това, заради което съм избрана. Това е смисълът на депутатската работа - служба на хората.  

Севлиевци вероятно биха искали да чуят как ще работите за техните интереси?

Ще защитавам интересите на  всички жители на област Габрово. Знам, че севлиевци очакват да чуят, че проблемът им с водата ще бъде решен. Кирил Добрев вече пое ангажименти в тази посока по време на предизборната кампания, аз ще довърша започнатото. Севлиевци може да сте сигурни, че ще направя всичко по силите си, да бъде решен огромния проблем с водоснабдяването на община Севлиево.

Познавате ли се с останалите народни представители от областта и очаквате ли да работите в екип - нещо, което до момента не се е случвало?

Познавам само г-н Сираков. Вярвам, че ще имаме добри колегиални отношения  и с другите народни представители. Много ми се иска  да успеем да се обединим около важните приоритети  за нашия регион и всички да ги защитаваме.

Как планирате да общувате с избирателите си от четирите общини на Габровска област? 

Със срещи очи в очи, чрез личния си Фейсбук профил, чрез виртуалната приемна  на сайта на БСП Габрово. Семейството и близките ми са в Габрово, така че всяка седмица ще бъда в региона.

Принципите или компромиси в името на хората бихте отстоявала? 

Принципен човек съм, но знам, че има моменти, когато трябва да се направи компромис.

 

написано от Емилия Димитрова

Със севлиевски ученици Илхан Кючук е на финала за "Иновации в политиката"
Политика
Възможностите на цифровата икономика дебатираха в Брюксел
Политика
Какво пише в имотните декларации на местната власт
Политика
Министър Аврамова дойде неподготвена в Габрово
Политика
Общински съвет Севлиево на живо - само през един браузър
Политика
Общинските съвети ще определят заплатите на кметовете
Политика
Системен натиск върху властта за водата, обеща Сидорова
Политика
На 11 септември парламентът готви удар срещу демокрацията
Политика
За екскурзия в чужбина се стягат съветниците на Севлиево
Политика
По нов начин да се финансират читалищата, искат социалистите
Политика
Христо Гунчев положи клетва като общински съветник
Политика
На 17 юли Кристина Сидорова ще има приемна в Севлиево
Политика
Прекратиха пълномощията на председателя на ОбС в Дряново
Политика
ВАС потвърди избора на Ани Любенова за кмет на с. Градница
Политика
Заседанията на ОбС Севлиево в интернет – нямо кино, но цветно
Политика
ПК "Екогласност" застава зад "Визия за България"
Политика