Кристина Сидорова влиза в парламента, сменя Кирил Добрев
снимка: Габровонюз

Председателят на общинската структура на БСП в Габрово Кристина Сидорова влиза в Народното събрание на мястото на Кирил Добрев, стана ясно в неделя след заседание на Националния съвет на социалистите. Той избра Добрев за заместник-председател на партията, а веднага след това той заяви, че излиза от Парламента, за да насочи усилията си в организационна дейност в партията.

Кристина Сидорова е втора в листата на социалистите. Очаква се тя да положи клетва до две, най-много три седмици, след като приключат съответните процедури по оттеглянето на Кирил Добрев.

Сидорова е втори мандат общински съветник в Габрово. Близки до нея казват, че е организиран и коректен човек, славещ се с непримиримост към несправедливостите.                                      

Ето какво каза самата тя за читателите на "Севлиево онлайн":

Повече радост или повече притеснения провокира у Вас новината, че Кирил Добрев се оттегля от Народното събрание и Вие влизате на негово място?

По-скоро притеснение. Наясно съм с многото нови отговорности, които произтичат от работата на народния представител и ще излъжа, ако кажа, че не се притеснявам от това, което ми предстои. Надявам се да оправдая доверието. Ще продължа да бъда непримирима към несправедливостите, да защитавам каузите, в които вярвам, и да бъда един полезен народен представител. Убедена съм обаче, че г-н Добрев ще липсва на Народното събрание и на Габрово със своята емоционалност и опит.

Какво научихте от него?

Научих, че  директният контакт с хората е най-важен, че трябва да държиш на обещанията си и никога да не се главозамайваш. Че срещите и разговорите с хората не трябва да са само по време на предизборната кампания, а постоянен процес. 

Привилегия ли е да си народен представител, г-жо Сидорова?

За мен е отговорност. Отговорност към хората, които са гласували доверие на моята партия, но и към всички наши съграждани, които очакват народните представители да решават проблеми посредством законодателни инициативи и контакти с институциите. За мен проблемът на всеки един човек е на първо място. И ако мога да помогна за решаването му, значи съм постигнала това, заради което съм избрана. Това е смисълът на депутатската работа - служба на хората.  

Севлиевци вероятно биха искали да чуят как ще работите за техните интереси?

Ще защитавам интересите на  всички жители на област Габрово. Знам, че севлиевци очакват да чуят, че проблемът им с водата ще бъде решен. Кирил Добрев вече пое ангажименти в тази посока по време на предизборната кампания, аз ще довърша започнатото. Севлиевци може да сте сигурни, че ще направя всичко по силите си, да бъде решен огромния проблем с водоснабдяването на община Севлиево.

Познавате ли се с останалите народни представители от областта и очаквате ли да работите в екип - нещо, което до момента не се е случвало?

Познавам само г-н Сираков. Вярвам, че ще имаме добри колегиални отношения  и с другите народни представители. Много ми се иска  да успеем да се обединим около важните приоритети  за нашия регион и всички да ги защитаваме.

Как планирате да общувате с избирателите си от четирите общини на Габровска област? 

Със срещи очи в очи, чрез личния си Фейсбук профил, чрез виртуалната приемна  на сайта на БСП Габрово. Семейството и близките ми са в Габрово, така че всяка седмица ще бъда в региона.

Принципите или компромиси в името на хората бихте отстоявала? 

Принципен човек съм, но знам, че има моменти, когато трябва да се направи компромис.

 

написано от Емилия Димитрова

На 17 юли Кристина Сидорова ще има приемна в Севлиево
Политика
Росен Цветков встъпи в длъжността зам.-областен управител
Политика
Прекратиха пълномощията на председателя на ОбС в Дряново
Политика
ПК "Екогласност" застава зад "Визия за България"
Политика
Заседанията на ОбС Севлиево в интернет – нямо кино, но цветно
Политика
Със севлиевски ученици Илхан Кючук е на финала за "Иновации в политиката"
Политика
Възможностите на цифровата икономика дебатираха в Брюксел
Политика
ВАС потвърди избора на Ани Любенова за кмет на с. Градница
Политика
Съветници от Севлиево са на официално посещение в Полша
Политика
Системен натиск върху властта за водата, обеща Сидорова
Политика
За екскурзия в чужбина се стягат съветниците на Севлиево
Политика
На 11 септември парламентът готви удар срещу демокрацията
Политика
Общински съвет Севлиево на живо - само през един браузър
Политика
Христо Гунчев положи клетва като общински съветник
Политика
Какво пише в имотните декларации на местната власт
Политика
По нов начин да се финансират читалищата, искат социалистите
Политика