Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Иван Лечев връчва диплом на Ценка Горалова, снимка: арт-център "Кърнолски"

С куп отличия и награди се завърнаха Ива Христова, Кристина Неделчева, вокален квартет „Upstream Voices-Sweety” и Гала Ботева от осмото издание на националния конкурс за млади изпълнители „Път към славата“, организиран от Арт център „Кърнолски“ в София.

В три отделни зали в рамките на две седмици се състезаваха над 1600 участници, разделени в няколко категории: вокалисти и вокални форамации, танцьори-солисти, класически и модерен балет, инструменталисти, ансамбли, оркестри, фолклор и нова категория за авторска песен.

Силно и успешно беше участието на изпълнителите от Севлиево и Габрово с вокален педагог Ценка Горалова. Деветгодишната Ива Христова спечели първа награда в категория джаз с брилянтно изпълнение и получи награда за най-атрактивен пърформанс с българска песен от репертоара на Маргарита Хранова, както и специална покана от Стефан Лалчев за участие в националния конкурс „Музикален импулс“ в Бургас без предварителна селекция. Кристина Неделчева от Габрово се завърна с две първи награди в групата на Ива, но в категория поп музика и българска. Заради изпълненията си тя бе единодушно избрана да представи България в международния конкурс „Славянски базар“- Витебск в Беларус. Редом с това получи и покана за участие в конкурса „Короната на Орфей“ в Гърция.

На първо място в направление малки вокални състави със златни медали и диплом се класира вокален квартет „Upstream voices-Sweety” в състав: Никол Иванова, Кристина Неделчева, Ива Христова и Росен Метев. Младите певци внесоха колорит и настроение в залата на Руския културно-информационен център с песните „Ладо ле“ на група „Тоника“ и „Прекрасное далеко“. Освен първа награда в категория „българска песен“ те получиха и диплом за популяризиране на руския език и култура, както и покана за участие в Международния фестивал на изкуствата „Орфей“ в Италия.

Децата бяха аплодирани от жури с председател проф.Теодора Павлович - хоров диригент, а на официалното награждаване присъства Иван Лечев – член на журито на „Гласът на България“, който подари на децата книгата „Тайните приключения на Тим и Ярмина“, написана от съпругата му Женя Лечева. „Мастерът“ покани всички наградени участници на Националното турне на група „Фондацията“.

Гала Ботева участва в най-оспорваната четвърта възрастова група, в която се състезаваха и бориха за стипендии 58 певци от страната. Гала получи диплом и специална награда - звукозапис от Karnolsky Project Studio.

Лауреатите на конкурса получават награди и 15% намаление в магазините на музикална къща „Фактор“ на Веселин Тодоров.

                                   .

Венцислав Диков - музикант, композитор и художник, този път откри изложба
Култура
"Practical Dreams" на Юлия Пискулийска - скица на една имигрантска душа.
Култура
Библиотеката обявява литературен конкурс за ученици
Култура
Шест читалища през тази година имат юбилеи
Култура
Кметът на стендъпа идва в Севлиево на 16 Януари 2020 г.
Култура
Галерия "Видима" представя троянския художник Милко Дачев
Култура
Димитър Георгиев отбелязва с изложба своите 60 години
Култура
Багатури на сцената на фестивала "Семе българско"
Култура
Галерия "Видима" представя творчеството на Венцислав Диков
Култура
Новогодишно шоу с бяла мечка подготвя Градската библиотека
Култура
Кои са най-често заеманите книги в Градската библиотека
Култура
Изложбата на Милко Дачев е отворена, но няма да има откриване
Култура
„Йордановден между двата бряга на река Росица“ - тази вечер в Читалището
Култура
Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Култура
Честит празник, самодейци! Благословени да са усилията и таланта ви!
Култура
Най-добрите къси филми в света - с прожекции в Севлиево
Култура