Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Иван Лечев връчва диплом на Ценка Горалова, снимка: арт-център "Кърнолски"

С куп отличия и награди се завърнаха Ива Христова, Кристина Неделчева, вокален квартет „Upstream Voices-Sweety” и Гала Ботева от осмото издание на националния конкурс за млади изпълнители „Път към славата“, организиран от Арт център „Кърнолски“ в София.

В три отделни зали в рамките на две седмици се състезаваха над 1600 участници, разделени в няколко категории: вокалисти и вокални форамации, танцьори-солисти, класически и модерен балет, инструменталисти, ансамбли, оркестри, фолклор и нова категория за авторска песен.

Силно и успешно беше участието на изпълнителите от Севлиево и Габрово с вокален педагог Ценка Горалова. Деветгодишната Ива Христова спечели първа награда в категория джаз с брилянтно изпълнение и получи награда за най-атрактивен пърформанс с българска песен от репертоара на Маргарита Хранова, както и специална покана от Стефан Лалчев за участие в националния конкурс „Музикален импулс“ в Бургас без предварителна селекция. Кристина Неделчева от Габрово се завърна с две първи награди в групата на Ива, но в категория поп музика и българска. Заради изпълненията си тя бе единодушно избрана да представи България в международния конкурс „Славянски базар“- Витебск в Беларус. Редом с това получи и покана за участие в конкурса „Короната на Орфей“ в Гърция.

На първо място в направление малки вокални състави със златни медали и диплом се класира вокален квартет „Upstream voices-Sweety” в състав: Никол Иванова, Кристина Неделчева, Ива Христова и Росен Метев. Младите певци внесоха колорит и настроение в залата на Руския културно-информационен център с песните „Ладо ле“ на група „Тоника“ и „Прекрасное далеко“. Освен първа награда в категория „българска песен“ те получиха и диплом за популяризиране на руския език и култура, както и покана за участие в Международния фестивал на изкуствата „Орфей“ в Италия.

Децата бяха аплодирани от жури с председател проф.Теодора Павлович - хоров диригент, а на официалното награждаване присъства Иван Лечев – член на журито на „Гласът на България“, който подари на децата книгата „Тайните приключения на Тим и Ярмина“, написана от съпругата му Женя Лечева. „Мастерът“ покани всички наградени участници на Националното турне на група „Фондацията“.

Гала Ботева участва в най-оспорваната четвърта възрастова група, в която се състезаваха и бориха за стипендии 58 певци от страната. Гала получи диплом и специална награда - звукозапис от Karnolsky Project Studio.

Лауреатите на конкурса получават награди и 15% намаление в магазините на музикална къща „Фактор“ на Веселин Тодоров.

                                   .

"Джинс" снима филм за Валди Тотев в Музея на образованието
Култура
9000 лв. събра Ротари клуб в Севлиево за ремонт на читалищния салон
Култура
Актьори изпълняват монолози в инициативата НавънКъмСебеСи
Култура
Галерия "Видима" представя троянския художник Милко Дачев
Култура
Библиотеката обявява литературен конкурс за ученици
Култура
Куп първи награди от "Път към славата“ донесоха певците на Ценка Горалова
Култура
Градската галерия открива първата си следпандемична изложба
Култура
С изложба "Изкуството е заразно" галерия "Видима" отваря за посетители
Култура
Багатури на сцената на фестивала "Семе българско"
Култура
Историческият музей днес показва изложба на открито
Култура
Честит празник, самодейци! Благословени да са усилията и таланта ви!
Култура
Данаил Лалев получи почетна грамота на Министерството на културата
Култура
Спорт, култура и изкуство в Севлиево са разрешени от 14 май
Култура
Алфидин Ахмедов е новият директор на Кукления театър в Габрово
Култура
Изложбата на Милко Дачев е отворена, но няма да има откриване
Култура
100 години от рождението на Валери Петров с монолог на Лилия Маравиля
Култура