Търсене

Леко се отпуска режима за ученици и студенти, онлайн уроците продължават

Леко се отпуска режима за ученици и студенти, онлайн уроците про

снимка: pixabay

Само практически присъствени дейности ще могат да извършват учениците от 5 до 12 клас и студентите. Става въпрос за дейности, които не могат да се проведат в електронна среда, точен списък кои са те предстои да бъде публикуван. Всички останали занятия остават онлайн до 31 януари т.г. Това е решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов днес, в което са участвали министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев, министърът на вътрешните работи Христо Терзийски и представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

В началото на заседанието здравният министър e докладва., че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. По думите му България вече е на 26-о място от страните в Европейския съюз по заболеваемост и на седмо място по смъртност. Болниците отчитат трайна тенденция за намаляване на хоспитализираните в интензивните отделения и извън тях. Броят на излекуваните също остава по-голям от новите потвърдени случаи на коронавирус. 

Всичко това дало основание на проф. Ангелов да предложи на Министерски съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити за учениците от 5 до 12 клас и на студентите във висшите училища, но обучението им в електронна среда да продължи до 31 януари. 

Всички останали противоепидемични мерки продължават да действат до края на месец януари.

Акцент на работното съвещание при министър-председателя бе ходът на ваксинацията срещу коронавируса у нас. Богдан Кирилов, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата, е докладвал, че утре пристига първата пратка от 2400 дози от ваксините на Модерна. Следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от ваксината на „Пфайзер, Бионтех“, следват още около 4000 дози на 25 януари отново на „Модерна“, а на 2 февруари - 35 000 дози на „Пфайзер, Бионтех“.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Извънредни парламентарни избори на 2 април 2023 г.