Търсене

"Левицата" е новото ляво обединение, което отива с общи листи на парламентарните и местни избори

Четири леви формации, леви симпатизанти и ляво мислещи хора се събраха за втората конференция на новото ляво обединение, снимка: "Изправи се БГ"

Ще има широко ляво обединение за парламентарните и местните избори. Това стана ясно на конференция на новото широко ляво обединение с името „Левицата!“, провела се в Пловдив.

На срещата участваха ръководствата на Изправи се България, Движение 21, Алтернатива за българско възраждане (АБВ), представители на БСП, както и други леви формации и ляво мислещи експерти и граждански активисти.

Това е втора среща по пътя на обединението на левите сили у нас. В резултат на тях се взе решение, че обединението с името „Левицата!“ ще работи за преодоляване на неравенствата, възстановяване на справедливостта, опазване на околната среда.

На конференцията лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова очерта четири основни задачи пред "Левицата!": обединението на левите сили да започне с незабавна обиколка на страната и срещи с хората; общи листи за предстоящите парламентарни и местни избори; щаб на обединената левица и консолидиране на левите сили в единен ляв политически субект.

Според нея събралите се утвърдени и нови лица на лявото имат дълг и ангажимент към реабилитирането на левицата и нейното обратно превръщане в истински автентичен защитник на хората на труда, младите, пенсионерите.

„Лявата партия в парламента е пета сила. Т.е. не е сила, а лесно заобиколим фактор, ръководството на която е готово да услужи на всяка от по-големите политически субекти, включително на ГЕРБ и ДПС, срещу които до вчера уж се бореше.“

Като основен проблем, с които трябва да се бори "Левицата!" Манолова очерта борбата с неравенствата, където ножицата между богатите и оцеляващите се разширява и хората имат нужда от връщане на левицата към техните проблеми и тревоги – работещите хора, пенсионерите, уязвимите и младите.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!