Лидл България подкрепя ИМКА в Габрово по програма "Ти и Lidl за по-добър живот“

Общият дарен фонд за четирите издания на инициативата  в цяла България е 715 000 лв.

Лидл България дарява 8 640 лв. за реализирането на граждански проект в Габрово по програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“. Компанията ще подкрепи сдружение „ИМКА” в провеждането на  поредица от иновативни часове в различни обучителни модули и мотивиращи срещи в подкрепа развитието на ученическите общности и активното участие в инициативи в полза на местната общност.

Проектът „Нашите часове“ има за цел да внесе позитивна промяна във взаимоотношенията между учители, ученици и родители, преодолявайки част от негативните въздействия на COVID-19. Той ще се реализира в две габровски гимназии и се очаква да достигне най-малко до 2700 души.

„Програмата „Ти и Lidl за по-добър живот“ е много важна за нас и влагаме в нея не само много време и ресурси, но и много емоция. Изключително вдъхновяващо е, когато виждаме многобройните кандидатури, които получаваме, и голямата гражданска енергия зад тях, която идва от всеки един край на България", споделя Елица Георгиева, ръководител „Корпоративни комуникации“ в Лидл България. 

Елица Георгиева добавя, че "тази година голяма част от усилията на местните общности да подобрят условията на живот в своите населени места са насочени към образованието. След една безспорно предизвикателна година в тази сфера, това е и областта, в която подкрепихме най-много проекти в настоящото издание  – общо 12. Радваме се, че един от тях е в Габрово, и пожелаваме успех на Сдружение „ИМКА“ в реализирането му". 

Сумата, която компанията ще дари в тазгодишното, четвърто издание на „Ти и Lidl за по-добър живот“, възлиза на 170 000 лв. С нея ще бъдат подкрепени 23 проекта на граждански организации от цялата страна, разпределени в три тематични области: образование – 12, околна среда – 6, и култура и историческо наследство – 5 проекта. Всеки от тях ще получи до 10 000 лв. Пълен списък с одобрените проекти в цялата страна може да бъде открит на: https://bit.ly/3lAgMGU

Инициативата „Ти и Lidl за по-добър живот“ се осъществява в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум от 2017 г. насам. За четири години Лидл България е дарила по програмата общ фонд от над 715 000 лв. за подкрепата на 96 вдъхновяващи проекта на граждански организации от цяла България. Само за първите три години одобрените 73 проекта са достигнали до над 256 000 души.

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа, част e от немската Schwarz Gruppe и присъства в 32 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 108  магазина в 50 града и над 3200 служители. 

Данъчните започват масови проверки за ДДС на вносни стоки
Бизнес
До март продължават компенсациите на индустрията заради цените на тока
Бизнес
„За по-добро здравеопазване“ инвестира „Идеал Стандарт-Видима“ през 2021 година
Бизнес
Мащабна трансформация и хитови продукти в завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“
Бизнес
Електроразпределителните дружества искат компенсации за загубите, които понасят
Бизнес
Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021
Бизнес
В СЦДП демонстрираха иновативна система за цифрово измерване на дървесина
Бизнес
Днес в Севлиево отвори врати гастроном от веригата руски магазини "Березка"
Бизнес
Четири габровски дружества са заявили готовност за договор със студенти
Бизнес
До 31 януари може да се променя вида на осигуряването, напомнят от НАП
Бизнес
До края на декември земеделците избират как да облагат доходите си за 5 години напред
Бизнес
Лидл България подкрепя ИМКА в Габрово по програма "Ти и Lidl за по-добър живот“
Бизнес
Бизнес въпреки пандемията - милиони евро инвестиции и твърда лидерска позиция
Бизнес
Идеал Стандарт задава ново ниво на хигиена с решения за обществените санитарни помещения
Бизнес
Габрово е осма сред областите у нас по средна заплата
Бизнес
В Севлиево дойде наградата на МТСП за социално отговорен мениджмънт
Бизнес