Лятна академия на "Заедно в час" вече и в област Габрово

За първи път ученици от 1 до 12 клас от Габрово и областта могат да се включат в Лятната академия на “Заедно в час”. Заради епидемията от коронавирус и повишеният брой на заболели през последните седмици и след консултация с външни организации събитието преминава в онлайн формат. Това позволява отварянето на нови места за лятното училище и включването на ученици, които живеят извън София. 

За записване в академията родителите трябва да попълнят формуляр за участие на сайта на организацията.

Онлайн лятната академия ще продължи от 3 до 14 август, всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч.

На ден е предвидено учениците да имат по четири учебни часа с междучасия от 10 минути между всеки от тях. Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии. 

Основна цел на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети. Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение.

“Вярваме, че в момента най-важното е да мислим за общата си безопасност и здраве. Затова взехме решение, да не рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо. Това, че онлайн форматът ни позволява да достигнем до ученици от цялата страна ни мотивира още по-силно да проведем академията по най-добрия възможен начин. Адаптираме програмата така, че да бъде максимално застъпен моделът на академията до момента – да бъдат интегрирани интересите на децата и да може учебното съдържание да бъде полезно и приятно за учениците. Стараем се също заниманията да не изискват допълнителна ангажираност от страна на родителите”, коментира промяната във формата Мариян Ранков, ръководител “Развитие на учители” в “Заедно в час”.

В подготовката за онлайн академията екипът на “Заедно в час” и новите учители ще стъпят на опита на общността от учители и училища партньори на фондацията през последните месеци, споделен опит от партньорите на организацията от глобалната мрежа Teach For All и добри практики в онлайн обучението от цял свят. 

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда за десета поредна година. Традиционно академията се провежда на живо в училища в София и събира стотици деца. Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит. Академияте е част от тяхната интензивна предварителна подготовка и обучение преди влизането в училище през септември 2020 г. Партньори на тазгодишната Лятна академия са Фондация “Америка за България”, Титан Златна Панега Цимент, Breaktime, ITST technology, Сердика Център

Фондация „Заедно в час“ е създадена през 2010 г. и работи за осигуряване на качествено образование за всяко дете в България. През своите програми организацията развива нови учители, подкрепя училищни екипи и изгражда партньорства за въвеждането на добри практики в образователната система. 
Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.

Онлайн часовете ще са от 20 до 40 минути, според класа на ученика
Образование
Ученици и родители на поход, избраха да са далеч от социалните мрежи
Образование
Двама курсисти на ЦЕО "Видима" - с високи резултати на изпита IELTS
Образование
НМО открива изложба „Пътища в географията – просеки и просветления”
Образование
721 деца пътуват до училище или детска градина, една трета с обществен транспорт
Образование
Вицепрезидентът Илияна Йотова удари училищния звънец в с. Добромирка
Образование
Традициите в килийното, взаимно и съвременно училище представят в Габрово
Образование
Единайстите класове на СУ "Васил Левски" минават на онлайн обучение
Образование
От ПГМЕТ "Ген. Ив. Бъчваров" излязоха с обръщение към родителите
Образование
Десетте общински училища в община Севлиево посрещнаха 2 412 ученици
Образование
„Севлиево 21 век“ откри кампанията за годишните ученически стипендии
Образование
Първокласниците в Севлиево тази година са с 39 повече от миналата
Образование
ПГМЕТ е одобрена за работа по програма „Заедно за всяко дете“
Образование
На 15 септември в Севлиевско се подаряват туби с вода
Образование
Как се осигурява топла вода в училище, когато водата се доставя само с водоноски
Образование
В областта няма родители, пожелали децата им да учат дистанционно
Образование