Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра говорят за зависимостите в живота

Има ли безопасни и дори полезни зависимости в живота, ще дискутират психотерапевтът и писател Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра, аналитичен психотерапевт, по време на предстоящия уебинар, който ще се проведе днес 17 ноември от 18:30 часа. Събитието е една от разнообразните инициативи в рамките на кампания „За важните неща“, организирана от издателство Клет България.

В лекцията Здравословните и болестните зависимости двете дами ще дадат отговор на любопитни въпроси като „От какво най-често сме зависими?“, „Защо се пристрастяваме?“, „Какво можем да направим при наличието на вредна зависимост?“. Разбира се, фокусът не е само върху алкохола и наркотиците, а Мадлен и нейната дъщеря ще погледнат темата под един по-различен ъгъл. В края на онлайн срещата всеки от аудиторията ще има възможност да зададе въпроси, които го вълнуват. Запишете се за участие в уебинара напълно безплатно тук.

„Който казва: „Искам да съм независим“ все едно казва: „Не искам да съм човек“. Зависими сме от неща и вещи, за да компенсираме невъзможността си да сме зависими от себеподобните.“, коментира по темата Мадлен Алгафари.

В началото на тази година Мадлен Алгафари бе част от друга изключително успешна инициатива на издателство Клет България, а именно „Е-Академия“, чиято цел е да подкрепи учителите в личностното им усъвършенстване. Тогава тя предизвика интереса на аудиторията с обширната тема „Развитието на личността – дигитално и реално“, като сподели за значението на живия контакт и даде примери от своята практика за деца, които губят връзката между реалност и илюзия, вследствие на времето прекарано в онлайн пространството.

В рамките на кампания „За важните неща“, издателство Клет България са подготвили за своите партньори още редица уебинари, уъркшопи и онлайн събития с различни специалисти и популярни личности. Освен полезна информация по различни актуални тематики, предстои и голяма порция смях с уъркшоп за смехотерапия и онлайн моноспектакъл с участието на актрисата Яна Огнянова.

Пълната програма на инициативата може да откриете тук.

 

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000 и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес асоциация, Германо-българската индустриално-търговска камара и на Асоциация Българска книга.

Само през юли 12 жени в Габрово са били жертва на домашно насилие
Общество
24 ноември е обявен за Ден на национален траур
Общество
"Коледа за всички" и къде в Севлиево са "елхите на доброто"
Общество
В търсене на истината развиваме имунната си система като граждани
Общество
Мадлен Алгафари и дъщеря ѝ Александра говорят за зависимостите в живота
Общество
Хиляди лева струва раздялата на градския оркестър с тубата и флейтата
Общество
„По всички правила“ – в Севлиево започна ремонт на току-що ремонтиран тротоар
Общество
Денят на Св. Архангел Михаил е ден на българската полиция
Общество
Осемнайсет мигранти задържа полицията край Трявна
Общество
До края на декември заявяваме данъчните облекчения за деца чрез работодател
Общество
Изключителен интерес към първия конкурс за комикс за пътна безопасност
Общество
Четвърта зима един държавен служител си играе с нас на руска рулетка
Общество
На проф. Надежда Драгова бе присъдена държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“
Общество
Ремонтът на читалищния салон тече с пълна сила, за нова техника няма да има пари
Общество
Ремонт по севлиевски - първо се завършва, после се довършва
Общество
Мечката, която влизаше в дворове в габровския квартал „Бакойци“, е преместена
Общество