Търсене

Малките полицаи от Детското полицейско управление бяха в Академията на МВР

Малките полицаи от Детското полицейско управление бяха в Академията на МВР

Как се прави фоторобот на лице, разкриха криминалисти пред децата, снимка: МВР

Малките полицаи от програмата „Детско полицейско управление“ посетиха Академия на МВР в София. Учениците от  ОУ „Христо Ботев“ гр. Севлиево имаха възможността  да разгледат кабинетите и лабораторията по криминалистика, където старши преподавателят Калин Трайков от катедра „Наказателноправни науки“ показа как се прави фоторобот на лице, как се снема отпечатък от ухо, оставен на гладка повърхност; с какво са оборудвани куфарите на специалистите по криминалистика, както и техниката която се използва в тези служби.

Изображение - 11970Малките полицаи с ръководителя им Соня Гъркова и инспектора от Детска педагогическа стая Катерина Иванова, снимка: МВР  

В кабинета по стрелкова подготовка Ивайло Маринов – старши преподавател от катедра „Специална полицейска тактика“, показа различни видове оръжия и предпазни средства, които се използват от служителите на МВР.

За финал  децата посетиха учебната съдебна зала. Там главен асистент в катедра „Оперативно-издирвателна дейност“ Ирина Кръстева ги запозна с ролята и задълженията на участниците в съдебния процес.

Децата от своя страна, заедно със своя класен ръководител Соня Гъркова в знак на благодарност поднесоха ръчно изработена от тях картичка с послание към всички работещи и обучаващи се в АМВР, по повод предстоящите християнски празници.   

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.