Търсене

Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово

Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово

По данни на Районната избирателна комисия в Габрово избирателната активност в област Габрово към 11 ч. е 13.88%.

Гласували до този час са 14588 от 105036 общ брой избиратели. Това е малко повече от изборите през април, когато към 10.00 ч. бяха упражнили вота си малко под 8 на сто от избирателите. 

Няма данни за неработещи машини за гласуване, а проблемите в три секции, възникнали по-рано днес, са отстранени, информират от комисията. 

От Областната дирекция на МВР припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР - Габрово е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден гарантират оттам.

Гражданите, които забележат нередности, могат да подават сигнали на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл izbori2021@mvr.bg

В днешния ден служителите в звената „Български документи за самоличност“  при ОДМВР-Габрово ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.