Манолова очаква служебният кабинет да провери сигнала на Илчовски

Започна процесът по осветяване на корупцията и гражданите влязоха в парламента. Очакваме още хора да говорят и истината за управлението да излезе наяве.

Това заяви председателят на Комисията по ревизията в парламента Мая Манолова пред БНР относно работата на комисията и последното й заседание, което е днес.

Оценката на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ за работата на служебното правителство ще зависи от работата му по сигналите на Комисията по ревизията и на г-н Илчовски. Всички по случая трябва да са проверени и това очакваме от служебните министри. Комисията ще продължи работата си и в следващия парламент. Сигналите и стенограмите ще изпратим до Европейската прокуратура, Комитета за изтезанията към Съвета на Европа, омбудсмана, служебните министри на правосъдието, вътрешните работи, екологията, енергетиката, регионалното развитие, до прокуратурата, обяви още Манолова.

Хората, подали различните сигнали, няма кой да ги спре да разказват. Къде бяха управляващите от ГЕРБ и опозицията и какво направиха предишният парламент и по-предишният парламент? Фактите са били налични и тогава, каза още Манолова.

В България има над 40 органа с ангажимент да борят корупцията. С това пледираше, че ще се занимава и 44-ият парламент. Комисията по ревизията показа, че може да се свърши работа в полза на българските граждани. За девет пленарни дни свършихме повече работа, отколкото предишния парламент за цял мандат, допълни тя.

Тя уточни, че документите по сигнала от Светослав Илчовски ще бъдат предадени на всеки един от членовете на комисията. Ще настоявам всеки от тях да поеме персонална отговорност за това да не ги разгласява, защото става дума за изясняване на едно твърдение, че са „крали от нашите пенсии“, каза Манолова.

Относно твърденията на Иван Ангелов Манолова заяви, че е повече от притеснително, ако проблемите с един сертификат за износ на храни могат да се решат с обаждане на премиера до ръководителите на съседна държава. Правилата трябва да важат за всички и успехът на един бизнес не трябва да зависи от познанството с премиера, категорична бе тя.

Илхан Кючюк е избран за председател на АЛДЕ
Политика
„Изправи се! Мутри вън!” има огромен потенциал да спечели доверието за мандат от Габрово
Политика
Кристина Сидорова няма да бъде в листата на БСП, оттегля се сама
Политика
Една покана "до всички честни хора в област Габрово"
Политика
Министър-председателят разпредели ресорите на вицепремиерите
Политика
Кристина Сидорова и Стилияна Тинчева са новите зам.-областни управители
Политика
Кои са новите заместници на министъра на икономиката
Политика
Борислав Бончев встъпи в длъжността областен управител на Габрово
Политика
Кои са секциите в риск от контролиран и купен вот след 4 април 2021 г.
Политика
БСП смени водачите на листи в 7 области, в Габрово - без промяна
Политика
Изборите на 11 юли ще струват 57,1 млн. лева
Политика
Кметът свиква консултации за състав на секционните комисии
Политика
Борислав Бончев е назначен за областен управител на Габрово
Политика
22 партии и коалиции се регистрираха в Габрово за вота на 11 юли
Политика
„Нашите кандидати са млади и успели, постигнали много в професионалното си развитие“
Политика
Районната избирателна комисия встъпва в длъжност от 22 май
Политика