Търсене

Марилена Христова - най-малкият участник и единствена с индивидуална изява на национална конференция

Севлиево онлайн
Марилена Христова - най-малкият участник и единствена с индивидуална изява на национална конференция

Марилена Христова със своята учителка Капка Пандурска, снимка: фейсбук страница на СУ "В. Левски"

Осмокласничката на Средно училище "Васил Левски" в Севлиево Марилена Христова бе най-малкият участник, но и единственият с индивидуална изява в националната ученическа конференция "Васил Левски - вулкан от човечност".
 
Форумът се проведе от 4 до 6 февруари т.г. в Средно училище „Георги С. Раковски“ в Котел. 
 
Марилена Христова, която за участието си в конференцията се подготвя под ръководството на своята преподавателка Капка Пандурска, представи авторското си есе „Васил Левски в Севлиевския край“. В него осмокласничката споделя размисли за революционната дейност на Дякона в нашия град, а за издирването на историческа информация изключително ценна е била помощта на Капка Пандурска. 
 
Конференцията в Котел е посветена на 150-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата. Открита е от областния управител на Сливен, началника на Региналното управление на образованието в Сливен, кмета на Котел и историка проф. Пламен Митев.
 
От СУ "Васил Левски" в Севлиево споделят, че конкуренцията между участниците е била силна, но само нашата ученичка е имала индивидуална изява. "Другите участници бяха работили в екипи, а някои имаха и научни ръководители от академичните среди. Марилена бе и най-малкият участник в конференцията, а за представянето си получи специален сертификат. Опитът и многото идеи, споделени по време на конференцията, ще й послужат при нейни бъдещи участия в подобни ученически изяви", написаха от училището в една от социалните мрежи. 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.