Търсене

Мария Башева сменя Кристина Сидорова като областен управител на Габрово

Емилия Димитрова
Мария Башева сменя Кристина Сидорова като областен управител на Габрово

Мария Башева

Мария Башева е назначена за областен управител на Габрово на мястото на Кристина Сидорова, която бе назначена от служебното правителство. Новината бе разпространена от правителствения пресцентър късно вечерта в петък.

Вчера Сидорова написа във фейсбук: "Благодаря на всички, с които през този почти едногодишен мандат, бяхме заедно и не пестихме сили и енергия, за да направим нашата област по - добро място за живот. През цялото време и във всичките си действия се ръководех само и единствено от интересите на хората от област Габрово".
 
В същия пост Кристина Сидорова обещава, че в следващите дни ще представи отчет за свършеното от водения от нея екип и "пожелавам от сърце успех на новия областен управител Мария Башева", като уточнява, че "в нейно лице ще имаме добър и обичащ област Габрово управленец".
 
В коментар под поста на Сидорова новоназначеният областен управител Мария Башева написа: "Оценявам направеното от теб за областта, надявам се да успея да го продължа и надградя успешно! Знам, че мога да разчитам на твоя опит и експертиза. Бъди все така всеотдайна, истинска, коректна и позитивна! Това отваря в бъдеще всички врати и сърца!".
 
Инж. Мария Башева-Венкова е името на новоназначения областен управител на Габрово, около което се обединиха местните структури на ПП-ДББ и ГЕРБ. Решението им бе да подкрепят кандидат, който надпартийно и експертно да работи за интересите на област Габрово.
 
Мария Башева-Венкова има опит в сферата на публичната администрация, близо 9 години е работила в Областна администрация-Габрово, повече от 10 години е управител на строителна фирма, втори мандат е избрана от местните строителни фирми за председател на Камарата на строителите – Областно представителство Габрово.
 
Занимава се с обществена дейност, подпомага работата на Читалища и неправителствени организации. Освен инженерното образование има магистратура има по фирмено управление и управленски технологии. Омъжена е, майка на син и дъщеля. 
 
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.