Търсене

Фотоволтаична инсталация за собствена енергия ще имат в СУ "Васил Левски" по Плана за възстановяване и устойчивост

Емилия Димитрова
В севлиевско няма училище с резултат под среден на матурата по Б

Фотоволтаична инсталация за производство на електроенергия за собствени нужди и система за сградна автоматизация и управление, включваща мониторинг на потреблението на енергия ще имат в най-голямото общинско училище на територията на община Севлиево - СУ "Васил Левски".

Това е само част от мащабен ремонт, който предстои да започне в училището. Прогнозната му стойност е малко под 4 млн. лв. с ДДС. 

Дейностите включват изпълнение на енергоефективни мерки - топлоизолиране на външни стени, подмяна на дограма и топлоизолиране на покривни конструкции.

Предвижда се изграждане на централна климатична инсталация. В проекта е заложена цялостна модернизация на вентилационната инсталация на плувния басейн, където ще се монтира нова хибридна климатична камера с вграден термопомпен агрегат. 

За осигуряване на достъпна среда ще се изгради асансьор за три станции.
 
Проектът предвижда и закупуване на оборудване и обзавеждане за STEM среда на кабинети в новата част на учебното заведение.
 
Средствата за всичко това ще бъдат осигурени по Плана за възстановяване и устойчивост, по който Общината е подала проект за инвестиция в модерницация на образователната среда. Предстои Община Севлиево да получи покана за подписване на договора за финансиране, а междувременно е в ход и процедурата за избор на изпълнител.
 
Тя бе обявена на 19 юли т.г., но жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от 3 август т.г. стана причина Община Севлиево да я прекрати. На 8 август процедурата беше спряна, а от Общината признаха, че "са необходими съществени промени в условията на обществената поръчка, които биха променили кръга на заинтересованите лица". С мотивите за спиране на процедурата от Общината посочват, че са допуснати грешки в критериите за подбор на участниците.
 
На 4 септември процедурата бе обявена наново и до крайния срок за подаване на оферти, документи за участие в нея подадоха три дружества - софийското "Килтекс", великотърновското "Хемус 2000" и габровското "Вертикал 90". Към днешна дата няма избран изпълнител, се вижда от публично достъпната информация в електронния регистър на обществените поръчки.  

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.