Мащабна трансформация и хитови продукти в завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“
Валентин ганев - изпълнителен директор на завода за санитарна керамика

През октомври 2021 г. заводът за санитарна керамика на "Идеал Стандарт-Видима" отбеляза 23 години от своето официално откриване. През тези години той се утвърди като стратегическо предприятие за санитарна керамика в рамките на групата "Идеал Стандарт".

„Ние сме важен производствен център, защото през тези години заводът технологично се обновяваше, заедно с развитието на технологиите в нашата индустрия. Със задоволство можем да кажем, че подобреният облик на завода се дължи на успешните инвестиции свързани с автоматизация и роботизация на процеса, включително подобрената ергономия на работното място. Затова днес можем да се похвалим, че се превърнахме в място, където успешно произвеждаме технологично сложни продукти при използване на нови иновативни технологии", сподели по повод годишнината изпълнителният директор на завода Валентин Ганев.

"Радваме се, че компанията отново ни се довери и възложи производството на новата технология римлес 2.0 (тоалетни без ринг), включително най-хитовите продукти от новата колекция i-Life, която се отличава с модулен дизайн и превръща всяка баня в съвършено пространство. Серията е разработена в сътрудничество със световноизвестния италиански дизайнер Роберто Паломба.“, добави Ганев. 

Модернизирането на завода е резултат от планирани и надграждани инвестиции през годините. Ключовите инвестиционни проекти са насочени в зоните „Отливно“ и „Глазиране““, където в рамките на четири години са внедрени четири нови преси за отливане под високо налягане на технологично сложни тоалетни и до края на 2021 година ще бъде инсталирана още една. Така се постига много по-високо качество на отлетите изделия и се увеличава с 30% капацитета за отливане на технологично сложни изделия.

Втората зона на инвестиции е свързана с надграждането на роботизираните клетки за глазиране. От началото на 2021 година е въведена една нова роботизирани системи за глазиране, а други две са модернизирани. В резуптат на това, тази операция се извършва напълно автоматично, без човешка намеса.

Друг важен приоритет е ергономията на работното място. Работи се с автоматизирани системи за обработка на изделията от по-високо ниво. Инвестициите в нови манипулатори, сред които напълно нов тип манипулатор за лепене на рингове на технологично сложни изделия, намаляват  физическото натоварване.

„Особено се гордеем, че всички нововъведени системи за подобряване на ергономията и условията на труд са изцяло разработка на инженерния екип на завода, с подкрепата и сътрудничеството на целия производствения екип“, подчерта Валентин Ганев и с гордост заключи: „Всичко, което сме постигнали дотук е благодарение на усилията на целия екип и стремежа ни да сме най-добрите в нашия сектор“.

 

 

Мащабна трансформация и хитови продукти в завода за санитарна керамика на „Идеал Стандарт-Видима“
Бизнес
Михаил Йонков и Ренета Николова са новите президенти на Ротари и Интеракт
Бизнес
Идеал Стандарт задава ново ниво на хигиена с решения за обществените санитарни помещения
Бизнес
Проверките на НАП излизат и извън борсите за плодове и зеленчуци
Бизнес
Лидл България подкрепя ИМКА в Габрово по програма "Ти и Lidl за по-добър живот“
Бизнес
НАП проверява интернет търговците, милиони лева данъци не са платени
Бизнес
В СЦДП демонстрираха иновативна система за цифрово измерване на дървесина
Бизнес
Електроразпределителните дружества искат компенсации за загубите, които понасят
Бизнес
До 20 000 лв. могат да получат хората с увреждания за започване на собствен бизнес
Бизнес
В "Идеал Стандарт-Видима" изпратиха поредните стажанти
Бизнес
Започва кандидатстването за стипендиите на сдружение "Севлиево 21 век"
Бизнес
Днес в Севлиево отвори врати гастроном от веригата руски магазини "Березка"
Бизнес
Данъчните започват масови проверки за ДДС на вносни стоки
Бизнес
Билковите води и продукти на InaEssentials вече се предлагат в Севлиево
Бизнес
Стартира 18-тото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината 2021
Бизнес
Габрово е осма сред областите у нас по средна заплата
Бизнес