Масово тестване за Covid-19 направиха в "Медицински център-1"
снимка: pixabay

Всички работещи в "Медицински център-1-Севлиево" - лекари, медицински сестри, санитарки, лаборантки и административен персонал, бяха тествани с PCR тест за коронавирусна инфекция. Окончателните резултати станаха ясни вчера - всички тествани са с отрицателни проби. 

"Нашият екип е на първа линия. С нарастването на броя установени случаи расте и притеснението сред пациентите. Затова решихме да тестваме всички, които работят в Центъра, за да сме сигурни, че по никакъв начин не застрашаваме здравето на нашите пациенти, но и за да няма повод за страхове сред нашите служители", обясни за "Севлиево онлайн" управителят на "Медицински център-1" д-р Младен Пенчев.

Според него отрицателните тестове не са случайност. "Това е плод на изключителна дисциплина, строги мерки за безопасност и ежедневна грижа за всички, които посещават центъра", обясни д-р Пенчев. 

"Медицински център-1" въведе строги мерки за безопасност още с първите случаи на коронавирус в областта. Още на 9 март т.г., един ден след първия потвърден случай на зараза в Габрово, в Центъра въведоха дезинфекция през няколко часа, ограничиха достъпа на пациенти, за които може да се извърши консултация с лекар дистанционно, въведоха задължителни предпазни маски за всички, а спазването на мерките се контролира още от входа на сградата, в която работи Центърът. Записванията за прегледи стават изключително по телефон, включително и за личните лекари, за които бе въведен час за преглед, за да се избегне струпването на пациенти в коридорите пред кабинетите. Същата мярка е в сила и за лекарите-специалисти. 

"Вярвам, че този вирус страни от дисциплинираните и от тези, които осъзнават, че само благодарение на собствените ни, но и общи усилия, можем да се предпазим", категоричен е д-р Младен Пенчев. "Призовавам гражданите да бъдат бдителни, безкомпромисни към нарушители и да спазват мерките. Това дава резултат", убеден е управителят на "Медицински център-1-Севлиево".

От 13 май в "Медицински център-1" се правят PCR тестове за граждани. Малко преди това в Центъра започнаха да правят и така наречените бързи тестове. За целта има специално оборудван кабинет, както и всички необходими документи и разрешителни. Взетите проби се изпращат в лицензирана лаборатория при строги мерки за сигурност и безопасност. 

В "Медицински център-1" записват за прегледи през август при д-р Попова
Здраве
И днес ръст на заразените в областта с Covid-19 и ново огнище на зараза
Здраве
Потвърдени са пет нови случаи на Covid-19 при жители на Севлиево
Здраве
Епидемичен взрив от COVID-19 в завод в Севлиево
Здраве
Д-р Митева: Съчетанието на физиотерапевтичните методи води до възстановяване на пациента
Здраве
Заразените с Covid-19 в Севлиево вече са повече от Габрово
Здраве
Десет новозаразени с Covid-19 за последните 24 ч., шестима в Севлиево
Здраве
Промяна: д-р Димитров (УНГ) ще преглежда на 4 август, вместо на 28 юли
Здраве
Новите случаи на коронавирус в областта са само от Севлиево
Здраве
Относно случаи на Covid-19, от "Идеал Стандарт-Видима" разпространиха изявление
Здраве
Служителите на хотел "Севлиево плаза" - до един с отрицателни PCR тестове
Здраве
РЗИ Габрово с апел да се избягват места със струпване на хора
Здраве
Масово тестване за Covid-19 направиха в "Медицински център-1"
Здраве
Епидемичната ситуация в област Габрово - 13 нови с Covid-19
Здраве
Заразените с Covid-19 през последните 24 ч. са три пъти по-малко
Здраве
Двама новозаразени с Covid-19 от Севлиево за последното денонощие
Здраве