Масово тестване за Covid-19 направиха в "Медицински център-1"
снимка: pixabay

Всички работещи в "Медицински център-1-Севлиево" - лекари, медицински сестри, санитарки, лаборантки и административен персонал, бяха тествани с PCR тест за коронавирусна инфекция. Окончателните резултати станаха ясни вчера - всички тествани са с отрицателни проби. 

"Нашият екип е на първа линия. С нарастването на броя установени случаи расте и притеснението сред пациентите. Затова решихме да тестваме всички, които работят в Центъра, за да сме сигурни, че по никакъв начин не застрашаваме здравето на нашите пациенти, но и за да няма повод за страхове сред нашите служители", обясни за "Севлиево онлайн" управителят на "Медицински център-1" д-р Младен Пенчев.

Според него отрицателните тестове не са случайност. "Това е плод на изключителна дисциплина, строги мерки за безопасност и ежедневна грижа за всички, които посещават центъра", обясни д-р Пенчев. 

"Медицински център-1" въведе строги мерки за безопасност още с първите случаи на коронавирус в областта. Още на 9 март т.г., един ден след първия потвърден случай на зараза в Габрово, в Центъра въведоха дезинфекция през няколко часа, ограничиха достъпа на пациенти, за които може да се извърши консултация с лекар дистанционно, въведоха задължителни предпазни маски за всички, а спазването на мерките се контролира още от входа на сградата, в която работи Центърът. Записванията за прегледи стават изключително по телефон, включително и за личните лекари, за които бе въведен час за преглед, за да се избегне струпването на пациенти в коридорите пред кабинетите. Същата мярка е в сила и за лекарите-специалисти. 

"Вярвам, че този вирус страни от дисциплинираните и от тези, които осъзнават, че само благодарение на собствените ни, но и общи усилия, можем да се предпазим", категоричен е д-р Младен Пенчев. "Призовавам гражданите да бъдат бдителни, безкомпромисни към нарушители и да спазват мерките. Това дава резултат", убеден е управителят на "Медицински център-1-Севлиево".

От 13 май в "Медицински център-1" се правят PCR тестове за граждани. Малко преди това в Центъра започнаха да правят и така наречените бързи тестове. За целта има специално оборудван кабинет, както и всички необходими документи и разрешителни. Взетите проби се изпращат в лицензирана лаборатория при строги мерки за сигурност и безопасност. 

По 1000 лв. допълнително за работещите в Спешна помощ
Здраве
Извънредна епидемична обстановка се удължава до 30 ноември
Здраве
Записват за прегледи при д-р Димитър Димитров - УНГ
Здраве
Рязък спад на инфектираните с Covid-19, един нов случай за седмица
Здраве
Добрата грижа за сърцето изисква профилактичен преглед два пъти в годината
Здраве
Ден на отворените врати в МБАЛ „Свети Иван Рилски“-Габрово
Здраве
У нас са направени 500 000 PCR теста, държавата е платила за 19 324
Здраве
На 15 октомври в Севлиево ще преглежда д-р Бонка Попова
Здраве
За три дни - 43 нови потвърдени случаи на Covid в област Габрово
Здраве
Записват за преглед при -р Пейо Мишев - 30 октомври 2020 г.
Здраве
Расте броят на излекуваните от Covid-19, намаляват новозаразените
Здраве
В Севлиево преглежда д-р Диков - онкология, мамология, рентгенология
Здраве
Активните случаи на Covid-19 в областта са 35, излекуваните - 134
Здраве
Д-р Бонка Попова (медицинска онкология) преглежда на 10 септември 2020 г.
Здраве
Избран е доставчик на шест апарата за хемодиализа за МБАЛ "Д-р Стойчо Христов"
Здраве
Коронавирусът взе втора жертва от Севлиево, жена на 66 г.
Здраве