Търсене

Матей Казийски и Радостин Стойчев идват на 1 юли в Севлиево по покана на "Идеал Стандарт-Видима"

Матей Казийски и Радостин Стойчев идват на 1 юли в Севлиево по покана на

Радостин Стойчев и Матей Казийски, снимка: gong.bg

На 1 юли волейболните легенди Матей Казийски и Радостин Стойчев ще гостуват в Севлиево. За втора поредна година "Идеал Стандарт-Видима" посреща Радостин Стойчев, този път с него ще бъде и юбичаният волейболист Матей Казийски.

В 14 ч. двамата ще бъдат в Спортна зала „Дан Колов“. При наличие на желаещи деца, Стойчев и Казийски ще направят открита тренировка с тях, съобщават от компанията.

Прогламата предвижда още приятелски мач между „Раковски 1964“ и волейболна академия „Стойчев – Казийски“ между 14.00 и 16.00 ч. 

На 5 юли м.г. Радостин Стойчев бе в града отново по покана на "Идеал Стандарт-Видима". Ето какво сподели той тогава:

"Когато бях във Франция, в клуба, в който играех, в град Шумон, градче с около 35 хил. жители, се сприятелих с един от шефовете. Той и семейството му накараха мен и семейството ми да се чувстваме като у дома си и когато се върнах в България, те често ни идваха на гости.

Когато той навърши възрастта за пенсиониране във Франция, с моето мислене на български спортист му казах, че сега с удоволствие ще може да пътува повече и ще се виждаме по-често. Тогава той ме погледна изненадано и каза: "Не аз няма да мога да пътувам толкова често". Предположих, че вероятно има икономически затруднения, въпреки, че знаех, че е подсигурен финансово. Той обаче отговори: Не, не е това проблема. Когато се пенсионирам, трябва да се посветя на социална дейност. Защото нашият град има нужда да създаде условия за младите хора, иначе ще има отлив на млади хора към по-големите градове. Затова трябва да работя повече отколкото досега, за да създадем условия децата да останат в нашия град и в региона чрез спорт и изкуства.

Запомнил съм това и едновременно си дадох сметка колко голяма може да бъде силата на спорта и изкуствата върху младите хора, за да им даде правилните ценности. В България в момента тече страшна промяна на ценности и това е много опасно. Затова инициативата на "Идеал Стандарт-Видима" и Ярослав Дончев да подкрепя спорта е изключително важна. Децата трябва да имат възможност да спортуват и да тръгнат в правилната посока".

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!