Търсене

Мая Манолова и активисти на Изправи се България стовариха овце на оживена бензиностанция в София

Акцията беше наречена "Хората не са овце"
Мая Манолова и активисти на Изправи се България стовариха овце на оживена бензиностанция в София

Снимка: пресцентър на "Изправи се България"

„Управляващите взеха народа за стадо, които не четат, не разбират, че цените на бензина са с левче изкуствено завишени и хората могат да бъдат баламосвани и ограбвани като тези овце. Мълчанието на агнетата си представяше управлението, че е народът с високите цени на бензина и на дизела. И докато хората си мълчат, управляващите да си крадат.“

Така представи акцията „Хората не са овце“ на столична бензиностанция Мая Манолова. Акцията е част от кампанията на Изправи се България „АнтиСПЕКУЛА“, която започна миналия петък пред рафинерията Лукойл Нефтохим в Бургас.

От партията поискаха отново цените на бензина и дизела да бъдат намалени с 1 лев, колкото според партийни активисти е спекулативната печалба на търговците на горива. По думите на Манолова от всеки литър гориво по едно левче печалба се разпределя от контролиращите бургаската рафинерия и управляващите, които осигуряват чадър на тази схема. „Така фирмата продава евтино руски петрол и продава прескъпо на бензиностанциите бензин и дизел и печели по 1 лев“ – обобщи Манолова.

Според нея няколко групи управляващи са се възползвали от тази схема, започвайки от Борисов, който играеше мач и карти с бившия шеф на Лукойл Нефтохим и през това време те не внасяха данъци в хазната. Втората група са Четворната коалиция, които издействали от ЕС изключение за България да продължи да преработва руски петрол и сме единствената държава с излаз на море с такова изключение, но въпреки това цените у нас са скочили непосилно нагоре.

„Досегашните управляващи, точно като тези животинки кротко си усвояваха заедно с фирмата по левче от всеки литър бензин. Дори тези тук овчици разбраха и другата измама с 25 ст., защото бензиностанциите, които предоставят отстъпката на гражданите, продават с 25 ст. по-скъпо, които после си прибират от държавата, смята лидерът на "Изправи се България".

Според нея няма основания за по високите цени на горивата, защото петролът Уралс е на цените от миналата година. Мая Манолова призова служебния кабинет незабавно да се заеме с цените на горивата – ревизия на рафинерията и на фирмите, които оперират в нея. Друга стъпка е държавата да предприеме мерки цените да паднат до нормалното ниво като държавата използва възможностите, че е акционер в рафинерията със „златна акция“, защото „народът не е стадо" и "няма да търпи".

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!