Търсене

Мая Манолова поиска оставката на енергийния министър заради поскъпването на парното и тока с до 330%

Мая Манолова поиска оставката на енергийния министър заради поскъпването на парното и тока с до 330%

Мая Манолова, снимка: пресцентър на "Изправи сеБГ"

„Дойде време за оставки. "Изправи се България" настояваме за оставката на министъра на енергетиката заради напълно сгрешените позиции на страната в енергийната сфера, допускането България да стане заложник на посредници и комисионери, заради провала с овладяването на цените на енергоносителите, заради предателството към интересите на гражданите и на бизнеса в интерес на приятелите на властта.“

Това поиска лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова в позиция до медиите относно заявените нови цени на топлофикациите и производители на ток. Според социалната партия посредниците на четворната коалиция ще струват на българския народ от 30% до 330% по-скъпо парно, 30% по-скъп газ и повишаване цената на тока.

„На фона на многократното поскъпване на газа, парното и тока заявените антикризисни мерки на правителството изглеждат жалки. Те са просто прах в очите на хората.“ - коментират от „Изправи се“.

Манолова се обяви против гражданите да плащат за грешките и лобистките действия на политиците. Според позицията на партията ѝ само за месец май печалбата на комисионери и посредници ще бъде 110 млн. лв, които вероятно ще участват и в сделката за втечнен природен газ чрез предоставяне на капацитет на терминала в Гърция и чрез суап сделки.

От пресцентъра на партия "Изправи се България" изпратиха таблиза с увеличението на цените от различните производители на ток.

Изображение - 10812Заявени цени на производителите на ток  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!