Търсене

Майки плакаха от щастие в ОУ „Стефан Пешев“

Майки плакаха от щастие в ОУ „Стефан Пешев“

Днес в двора на училище „Стефан Пешев“ се състоя импровизирана церемония по връчване дарението на трите деца, страдащи от церебрална парализа, за които учениците от училището събираха средства на своя благотворителен Великденски базар.

Изображение - 1479 Кремена, Рени и Преслава бяха доведени от майките си в инвалидни колички, защото и при трите са засегнати крайниците и децата не могат да се движат сами. „Целта ни беше децата, които наистина вложиха много енергия и ентусиазъм в подготовката и провеждането на базара, да видят децата, за които го направиха и да оценят още повече доброто, което сториха, а и да разберат, че е важно да се помага“, сподели председателят на Училищното настоятелство в ОУ „Стефан Пешев“ Николина Николова. Тя лично връчи пликовете с дарението на майките на трите момичета, а те самите получиха ваучер за дарението.

Изображение - 1480 Всяко от децата получи по 1000 лв. Парите бяха разпределени поравно, след като от продадените на базара великденски предмети и сувенири се събраха малко под 3000 лв. Сумата бе допълнена от настоятелството, за да се закръгли на 3000 лв. и да може всички деца да получат точно по 1000 лв. А в момента, в който Николина Николова предаде пликовете с парите на трите майки, от очите и на трите рукнаха сълзи.

Трите деца, за които бе благотворителният базар на учениците от ОУ „Стефан Пешев“ тази година са от три севлиевски училища. Кремена учи в същото училище. Болестта при нея е засегнала и четирите й крайници. Детето е претърпяло четири операции до момента, сега преминава курс по рехабилитация.

Изображение - 1481 Рени е ученичка на СУ „Васил Левски“. Тя е истински герой с претърпяните до момента четиринайсет операции, предимно на тазобедрените стави, тъй като има вродена двустранна локсация и при израстването й се налагат корекции на сухожилията. Въпреки сериозната медицинска намеса в здравето й, момиченцето се придвижва с инвалидна количка.

Изображение - 1482 Преслава посещава ОУ „Христо Ботев“. И нейните операции не са малко – пет на главата. Детето има тежко умствено изоставане и ограничена подвижност. Освен ваучерите с дарената сума, директорът Николай Захариев и председателят на настоятелите Николина Николова връчиха грамоти на участниците в музикалната програма, която бе част от благотворителния базар. А всеки от класовете в училището получи писмена благодарност за това, че е бил част от училищната инициатива, при която в продължение на два дни децата на ОУ „Стефан Пешев“ продаваха сувенири и събираха стотински и левчета. А последните сувенири, останали по масите пред училището, взеха в ръце и тръгнаха из града, за да ги предлагат от ръка на ръка на севлиевци. А хората откликваха, като разбираха, че купувайки, помагат на болно дете.

Изображение - 1483 На финала на тази история, която разказваме от раждането на идеята за базара, искам да споделя личното си възхищение от учениците на училище „Стефан Пешев“, техните родители,които активно помагаха и подкрепяха децата си, настоятелите, които бяха рамо до рамо с учителите в организацията на базара. Благословени да сте всички, задето днес разплакахте три майки от щастие!     

Изображение - 1484

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!