Търсене

Майките от „Системата ни убива“ отиват на избори заедно с „Изправи се България“

Севлиево онлайн
Майките от „Системата ни убива“ отиват на избори заедно с „Изправи се България“

Снимка: пресцентър на "Изправи се България"

Майките от „Системата ни убива“ заявиха, че ще се явят с „Изправи се България“ с гражданска листа на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Причината да отправят покана към Мая Манолова е, "защото тя винаги е била до нас и не ни е изоставила.

„Изборът беше много лесен. Ние сме непокорни. А партиите не обичат непокорните. Тя ни прие такива, каквито сме. Наясно сме какво ни очаква и какви игри стават в политиката. Разчитаме на нея да е до нас и когато започнат нападките знаем, че няма да сме сами“, обясниха майките на среща с медиите пред сградата на Народното събрание, казват майките.

Сред тях са експерти от всички области на живота, професионалисти, които са се борили за правата на обикновените хора, съобщават от партията на Мая Манолова.

„Младите срещу системата“ се включват в тяхната гражданска листа, защото са хора с каузи и минало. „За нас е важно какви хора са, качествата им и какво биха постигнали. Всеки, който е мачкан и е оцелял е станал после по-силен.  Обикновените хора с техните проблеми са забравени от държавата и политиците. Отказаха се да гласуват, защото никой не ги представлява в парламента, след като бъде избран. Искаме да им върнем вярата, че държавата, която отива към пропастта, може да бъде спасена. Никой не вижда бедстващите хора в България, които са на всяка крачка“, добавят майките.

Те споделят, че през годините са имали много предложения да се включат в политиката с единствената цел да бъдат употребени и смачкани. „Днес нещата са коренно различни. И България, и ние вече нямаме време, хората реално умират, децата ни умират. Системата трябва да се промени, защото нямаме друг шанс.“, заявяват майките в прессъобщение, разпространено от пресцентъра на "Изправи се България". 

В избирателния район, където е лидерската битка - 25 МИР в София, листата ще оглави Вера Иванова. Преди две години тя обвини тогавашният министър на социалната политика Деница Сачева в тенденциозност и умишлено противопоставяне на едни хора с увреждания на други. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!