Търсене

Съдът определи мярка "задържане под стража" за обвиняем в ръководене на организирана престъпна група на територията на община Севлиево

Полицията разследва момче и мъж от с. Добромирка за побой

Състав на Окръжен съд-Габрово уважи искането на Окръжна прокуратура - Габрово за вземане на мярка за неотклонение  „задържане под стража“ спрямо мъж с инициали З.Ф. от Севлиево.

Същият е  привлечен в качеството на обвиняем за това, че в периода от януари 2022 г. до 22 юни т.г. е образувал и ръководил организирана престъпна група с участници, също посочени с инициали - Л. Ф. и А.В. Престъпната група е работела на територията на община Севлиево, съобщават от прокуратурата и според обвинението е създадена да извършва престъпления, свързани с разпространението на наркотици.

Действията на прокуратурата са и заради това, че на 22 юни 2023 г. в Севлиево, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, задържаният "е държал високорискови наркотични вещества, с цел разпространение и разпространил, като продал  на Д. М. високорискови наркотични вещества –  амфетамин, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив".

За  престъпленията, за които З.Ф. е  привлечен като обвиняем, се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Съдът уважи становището на наблюдаващия прокурор, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице реална опасност обвиняемият да се укрие, както и да извърши друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Велико Търново.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.