Търсене

Мъж от с. Петко Славейков закова дрегера на три промила

Мъж от с. Петко Славейков закова дрегера на три промила

Жител на севлиевското село Петко Славейков е шофирал след солидна употреба на алкохол. Когато патрулиращия екип спира за проверка 53-годишния водач, на 5 ноември т.г., малко след десет часа вечерта, дрегерът отчита три промила алкохол. 

Още четирима водачи са заловени в последните дни да шофират след употреба на алкохол или наркотици.

На 5 ноември, в 23.20 ч., на ул.“Хан Аспарух в Севлиево е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 26-годишна варненка. Жената не представя шофьорска книжка, а последващата проверка в информационните масиви на МВР установява, че е неправоспособна. Това обаче не е единственото й нарушение. Последвалият тест за употреба на наркотици се оказва положителен за метамфетамин.

След употреба на наркотици е седнал зад волана и 35-годишен жител на старозагорското село Калитиново. И той е установен от екип на Районно управление Севлиево, а дрегерът при него отчита коктейл от канабис, амфетамин и метамфетамин. 

Около полунощ на 5 ноември на ул. "Лазурна" в Габрово е спрян за проверка лек автомобил “Ауди А6“, управляван от 22-годишен младеж. Водачът е тестван за употреба на наркотици, дрегерът отчита положителен резултат за метамфетамин. Същия ден, около 18:20 часа, в Трявна екип на „Пътна полиция“ спира за проверка „Ситроен Ксара“, управляван от 31-годишен местен жител. По надлежния ред е установено, че водачът управлява автомобила след употреба на амфетамин и метамфетамин.  

На водачите са издадени талони за медицинско изследване, но и петимата са се съгласили с показателите на техническото средство и са отказали кръвна проба. Всичките са задържани за срок до 24 часа и срещу тях са образувани бързи производства.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.