Търсене

Сияна Петрова, формация "Хопни ми, тропни ми" и трио "Звън" представиха Севлиево в Национална фолклорна среща в Попово

Сияна Петрова, формация

От 8 до 10 юли т.г., за пореден път град Попово даде своето гостоприемство на таланти от различни поколения в песенното,танцовото,инструменталното и занаятчийско изкуство от цяла България в рамките на Националната фолклорна среща с конкурсен характер. Севлиевското присъствие беше много силно - вокално трио „Звън”, танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” с ръководител Пламен Христов и Сияна Петрова с ръководител Цветина Маринова.

Публика и жури имаше възможност да се наслади на 30 минутната разнообразна програма на севлиевци .

Изпълнението на северняшки песни донесе първа награда на трио „Звън”. Танцов клуб „Хопни ми, тропни ми” с ръководител Пламен Христов се представи с танците копаница и  дайчово, и автентичните хора кулско хоро и пайдушката, а ефектните хореографии, поставени от Беньо Пенев и Пламен Христов, чудесните изпълнения на танцьорите им донесоха диплом за първо и второ място, златни и сребърни медали. 

Шестгодишната Сияна определено стана любимка на журито. Изпълнението на две песни от репертоара на група „Шарени цветенца” с ръководител Цветина Маринова отредиха на малката певица второ място и сребърен медал, плюс подарък - диск с песните на добруджанският славей Галина Дурмушлийска.

Вокално трио „Звън” и танцов клуб  „Хопни ми, тропни ми” спечелиха и по една специална награда - ваучери за безплатно участие в Националния фестивал на изкуствата. „С ритъма на морето”, който ще се проведе от 26 до 29 август в курорта "Албена".

Повече от 2 500 изпълнители  завладяха с български ритми трите сцени, разположени в централната градска част на Попово.

Националната фолклора среща е с конкурсен характер, а 15-членно жури от изтъкнати изпълнители и капацитети от различни фолклорни области като Янка Рупкина, Калинка Вълчева, Галина Дурмушлийска, Тодор и Донка Кожухарови, Дарина Славчева, Ивелина Димова, Кичка Христова, квартет Славей  и др. оценяваха изпълненията на участниците. Председател на журито беше проф. д-р Николай Ников.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022