Търсене

Михаил Костадинов влезе в десетката на най-добрите в планинското колоездене

Севлиево онлайн
Михаил Костадинов влезе в десетката на най-добрите в планинското колоездене

На старт са 650 състезатели, снимка: архив "Спици и бодли" 2021 г.

Петнайсетгодишният Михаил Костадинов от Севлиево завърши девети от 39 участници при юношите на провелото се в неделя край Казанлък състезание по планинско колоездене "Спици и бодли". 

Михаил е на 15 г., състезава се във възрастова група до 18 г., на трасе с дължина 37 км и обща положителна денивелация 1274 м. В крайното класиране той е на 41 място от 650 участници. 

Другият участник от Севлиево Явор Парашкевов, на 14 години, завърши 24-ти в същата възрастова група - до 18 г. Той също се състезава на трасе от 37 км, а в крайното класиране е на 162 място. 

Михаил е от екипа на клуба по колоездене "Хоталич" в Севлиево. Колоезденето и на двата е страст, а състезателният опит засега оскъден. Точно затова представянето им в надпреварата по планинско колоездене е успех, който тепърва ще надграждат.  

Състезанието по планинско колоездене се проведе при масов старт на две трасета – късо и дълго. Късото трасе е с дължина от 37 километра и обща положителна денивелация от 1274 метра. Дългото трасе е с дължина от 47 км и денивелация от 1781 м метра.

Трийсет и седем километровото трасе включва стръмни изкачвания и приятни спускания и според организаторите е подходящо за състезатели от всякакви нива, докато 47-километровото трасе е със сериозни изкачвания и технически спускания, заради което е подходящо предимно за състезатели с повече опит.

Успехът на Михаил Костадинов е още по-ценен заради това, че седмица преди старта в полите на Стара Планина, той лекува сериозна настинка, която го откъсва от тренировки. Да спреш да тренираш за толкова време и то преди такъв сериозен старт и пробег от 37 км е рисковано. Рискът обаче си струва, щом севлиевският състезател успя да влезе в десетката, с което накара състезатели и организатори да говорят за Севлиево и севлиевския колоездачен клуб "Хоталич". 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!