Търсене

Михаил Костадинов финишира трети в двудневния крос кънтри "Вонеща вода 2022"

Михаил Костадинов финишира трети в двудневния крос кънтри

Михаил Костадинов на третото стъпало на стълбицата на победителите, снимка: Колоездачен клуб "Хоталич"

Михаил Костадинов от колоездачен клуб "Хоталич" завърши трети в крос кънтри “Вонеща Вода”. Сътезанието е двудневно в дисциплините XCO (крос-кънтри олимпик ) и маратон и е с общо класиране от двата дни. 

Третото място за Михаил Костадинов всъщност е лош късмет, споделят от колоездачния клуб. Отлично подготвен, силно мотивиран и бузупречен в карането е бил младият състезател през цялото трасе. На финала на първото състезание по XCO двамата с победителя буквално са финиширали на крайният спринт гума в гума. За съжаление в крос кънтри маратона Михаил по неволя е влязъл в схватка с шипков храст, което му попречило да финишира на по-предна позиция. И както одухотворено обича да разказва Светлин Гатев, като доказателство за битката между шипката и колоездача останали одрани ръце, ярост по лицето и не толкова добро време на финала. 

Другият състезател, с който клуб по колоездене "Хоталич" се представи бе Ивайло Кърджов (Иво Уипа), за когото казват, че е най-добър в средите на даунхила. Затова този му крос кънтри е бил по-скоро експеримент, но недостатъчно провокативен, за да се раздаде изцяло по трасета. Въпреки всичко колоездачът финишира и в двата дни.  

Още едно състезание от последните дни заслужава внимание, заради представянето на севлиевските велосипедисти. Ловеч бе домакин на последния кръг от детските серии организирани от “CONCEPT GREATIVE”. Доброто време позволи над 110 деца да се запишат за участие, сред тях и единайсет от Севлиево. Добрите тренировки, отборният дух и хъса за победа бяха факторите които изиграха важна роля в блестящото представянето на отбора, смятат от клуба. Във възрастова категория 10-12 златото понесе Денис Иванов, последван от двама състезатели на "Янтра Исполин". На четвърто и пето място се класираха Монката Теневски и Пепи Крачунов.

В категория 13-14 г. първо място зае Калоян Димитров, второ - Виктор Кръстев.

В по-горната категория 15-16 г. Веско Бояджиев изостана с десети от секундата, което му отреди четвърта позиция. 

Като цяло равносметката за клуба е силно представяне и добри заявки за нови победи. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!