Търсене

Михаил Костадинов - втори при юноши старша възраст ХС за 2023 г., се готви за сезона с треньора на украинския национален отбор

Емилия Димитрова
Михаил Костадинов - втори при юноши старша възраст ХС за 2023 г., се готви за сезона с треньора на украинския национален отбор

Михаил Костадинов е вторият отляво надясно, снимка: БФК

Колоездачът от Севлиево Михаил Костадинов, втори при юношите старша възраст за 2023 г., се завърна от двуседмичен тренировъчен лагер в Турция. Там той тренира с още седем момчета и две момичета под ръководството на високоценения треньор на украинския национален отбор Сергей Базин, чийто възпитаници имат 53 медала на шосе и писта от европейски, световни и олимпийски игри, съобщиха от Българската федерация по колоездене на фейсбук страницата си.  

Лагерът е първи за Костадинов, сподели той пред "Севлиево онлайн". Освен ежедневното интензивно каране, момчетата и момичетата е трябвало да се грижат сами за храната си и точно в това проличала дисциплината, която се създава при спортистите. 

Прибирали се около четири следобед от ежедневната тренировка, следвал душ и приготвяне на обяд. Той включвал предимно въглехидратни храни като ориз и паста, за закуска омлет или приготвени по друг начин яйца. "Важно е да получаваме въглехидрати, за да имаме енергия", обяснява Михаил. Лишенията не свършват само с еднообразното хранене. Оризът например се приготвя само варен и единственото, което му се добавя, е сол. "Правилното хранене е част от подготовката ни. Затова колкото и да омръзва еднообразието, важно е да спазваме режима, ако искаме тренировките да са резултатни, а след това и състезанията", обяснява момчето. 

Изображение - 13211Сутрешната тренировка, снимка: БФК  

Присъщата за спортистите дисциплинираност проличала и в организацията между десетимата, изпратени на лагера от Българската федерация по колоездене. Който първи свърши с душа, той приготвял обяда. Няма кръшкане, въпреки сериозната умора след няколкочасовото сутрешно каране на шосе. 

По време на лагера Сергей Базин е работил заедно с българския треньор Велко Ангелов. Ангелов през миналия сезон бе помощник треньор в австрийския тим Форарлберг.

Състезателите са селектирани на база ранглиста и класирания от миналата година.

От миналата пролет Михаил Костадинов е състезател на столичния клуб КООП. Той е ученик в 11 клас на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!