Търсене

Министър Иван Демерджиев отваря специален e-mail за сигнали, до който само той ще има достъп

Севлиево онлайн
Министър Иван Демерджиев отваря специален e-mail за сигнали, до който само той ще има достъп

Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще разполага със специален e-mail адрес за подаване на сигнали. Той ще бъде достъпен само за него и сигналите ще бъдат получавани лично от него.

Целта на министъра на вътрешните работи е по този начин да стимулира, както гражданите, така и служителите на МВР да подават данни за нарушения и престъпления, без да се притесняват от това, че самоличността им или данните могат да станат достояние на служители, срещу които са подадени. E-mail за комуникация е minister@mvr.bg и ще разполага с възможност за криптиране.

Чрез специално приложение се създава предпоставка за сигурна комуникация чрез e-mail, като въпросното приложение криптира изпратените съобщения чрез специален ключ, а за да могат да бъдат прочетени всеки получател има собствен частен ключ, който ги дешифрира. По този начин всяко съобщение може да бъде прочетено само от този, за когото е предназначено и който разполага с ключа.

Ако искате да се свържете с МВР-министъра по имейл, но се притеснявате, че съдържанието му би могло да бъде прочетено от някой друг, криптирането с публичен ключ значително ще повиши сигурността. Чрез инсталиране на специализиран за целта софтуер съдържанието на имейла се предпазва от всички, освен от получателя и дори имейл доставчикът не може да го прочете. Той би могъл да бъде прочетен само от хората, за които е предназначен.

Как точно може да стане това е обяснено тук

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!