Министър Попниколов се ангажира с водния проблем на Севлиево
снимка: МРРБ

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Спас Попниколов се ангажира лично с искането на гражданите на Севлиево да бъдат предприети ефективни стъпки за решаване на проблема с водоснабдяването в града. Това стана ясно днес по време на среща между ръководството на МРРБ, омбудсмана Мая Манолова и гражданския инициативен комитет с председател Боян Ботев, информират от пресцентъра на МРРБ. Министър Попниколов е подчертал, че по проблема с водата на община Севлиево ще се работи интензивно, защото е много сериозен - засяга близо 35 000 човека. 

В разговора е посочено, че в краткосрочен план има възможност да се реализира серия от мерки, които да подобрят ситуацията и да доведат до намаляване на загубите на вода, увеличаване на сигурността на водоподаването и подобряване на качествените показатели на питейната вода. За целта МРРБ вече е сключило с община Севлиево две споразумения за финансиране от държавния бюджет на стойност 640 хил. лв. като тяхното реализиране оттук нататък зависи изцяло от проектната готовност на общината.

Още идната седмица министър Спас Попниколов инициира среща с кмета на Севлиево Иван Иванов, на която МРРБ ще му предложи експертна подкрепа и консултация за ускоряване на реализацията на проектите. Министерството ще работи също и за осигуряване на средства от европейските фондове за справяне с проблема, което е възможно след като в края на 2016 г. общината се присъедини към Асоциацията по ВиК – Габрово и така се създаде предпоставка за изпълнение на европейското изискване за консолидация на операторите в областта.

Омбудсманът Мая Манолова е благодарила за ползотворната среща и изразила задоволство, че ръководството на МРРБ демонстрира воля за справяне с проблема с водоснабдяването в Севлиево. Договорено е било също между двете институции системно да се обменя информация за напредъка по решаването на проблема на севлиевци.

ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Документите за парични обезщетения от НОИ - само по електронен път
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Подкрепящите протестите в Севлиево сложиха стикери "Оставка"
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Полицията в Габрово благодари на протестиращите за толерантността
Общество
Община Севлиево е пред воден режим, в сила са забрани за ползването на вода
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество