Министър Радев и комисар Николов откриха РСПБЗН в Севлиево

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов и кметът на община Севлиево д-р Иван Иванов срязаха днес по обед лентата пред реновираната сграда на Районната противопожарна служба в Севлиево. Преди това сградата бе осветена с празничен водосвет.

„Щастлив съм, защото тази сграда на първо място е много красива. И се радвам, че това е втората сграда по ОП „Региони в растеж“, която откриваме, а до края на годината очаквам това да се случи с 22 сгради в цялата страна“, каза в своето привествие към екипа на РСПБЗН в Севлиево комисар Николов. „Основното е да се осигурят по-добри условия за работа на нашите колеги, за да се възстановяват след тежки произшествия. Защото трябва да знаете, че тези 28 мъже и жени - обърна се комисар Николов към екипа на севлиевската Пожарна служба - са готови 24 часа в денонощието седем дни в седмицата само за една минута да се претопят напълно, за да бъдат там, където са нужни. И аз съм горд, че съм един от тях“, каза още пожарникар номер едно на България.

„Сградата, която днес откриваме, съществува от 70-те години на миналия век.Тогава пожарната служба е била на доброволни начала, имало е и няколко души на щат в Общината. Чух, че днес не само сградата, но и техниката, с която служителите разполагат е обновена. Бях и в Общината, видях, че там е изграден координационен център, който дава възможност за денонощно наблюдение на гражданите. Това гарантира тяхната сигурност и спокойствие и аз съм впечатлен от направеното“, сподели министър Радев.

Двамата благодариха за доброто партньорство с Общината на кмета на Севлиево, а всички пожелаха на екипа от огнеборци по-малко работа и повече време за подготовка и превенция.

Откриването на реновираната сграда на севлиевската пожарна уважиха главният секретар на МВР Младен Маринов, директорите на регионалните дирекция за пожарна безопасност и защита на населението във Велико Търново и Габрово комисар Красимир Кръстев и комисар Георги Русинов, директорът на ОД на МВР в Габрово старши комисар Борислав Бончев и главен инспектор Цветомир Цонков – началник на РУ Севлиево, ръководството на областната администрация в Габрово, водено от областния управител Невена Петкова, заместник-кметове и началници на отдели в общинската администрация на Севлиево.

Кметът на Севлиево благодари на общинските служители, администрирали проекта и на изпълнителите, строителната фирма „Еко Тардекс Груп“ АД от Хасково.

Стойността на извършените строително-инвестиционни дейности в сградата на Районната противопожарна служба в Севлиево възлизат на над 320 хил. лева, осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж“, 30 хил. лева е съфинансирането от общината. 

Сигнал за проблем с водоподаването в с. Добромирка, от ВиК отговарят
Общество
Как се завзема бизнес за милиони - разследване на Антикорупционния фонд
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Марияна Петрова е президент на Ротари клуб до юли догодина
Общество
От февруари до сега без работа в областта са останали 3240 души
Общество
Над 1600 лечебни растения виреят в парк "Българка" край Габрово
Общество
От този месец "Севлиевогаз" приспада от сметките за газ
Общество
Има избран нов управител на приюта за кучета
Общество
За измамни имейли от името на Енерго Про предупреждават от компанията
Общество
Без винетка до "Севлиевски лозя" и фирмите край пътя за Габрово
Общество
Над три тона капачки се събраха за часове в събота в Севлиево
Общество
Закриване на прокуратурата в Севлиево, предлага главният прокурор
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
Мария Цонкова получи отличието „Пол Харис Фелоу“
Общество
Проект за прахосване на 4 млн. лв., или как коронавирусът стана оправдание
Общество