Търсене

Министерството на енергетиката ще предложи сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ

БТА
Министерството на енергетиката ще предложи сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ

Снимка: БТА

Министерство на енергетиката ще направи предложение за сключване на договор за седем карго кораба с втечнен газ, доставка на LNG, които ще подобрят енергийната сигурност на България. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание, информира БТА. 

„Условието за получаване на тези количества е през следващия месец служебното правителство и служебното Министерство на енергетиката да осигурят необходимата инфраструктура от Гърция и Турция. Този договор, който днес ще бъде предложен, е важна стъпка на екипа, съвместно с Европейската комисия, за осигуряване на природен газ за зимните месеци“, посочи Петков. 

Министър-председателят в оставка каза, че така настоящото правителство в оставка осигурява приемственост по енергийната тема с бъдещия служебен кабинет. 

„Колеги, това може и да ни е последното заседание на Министерския съвет, затова имаме много важни точки да решим днес“, каза още Петков и благодари на министрите в правителствено за свършената работа през последните месеци. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!